Тъй като нещо се прецакаха нещата и загубих 1/4 (цял един злодей) от поста, който пишех за Horror Icons, реших да разнообразя малко. Едва ли мога да кажа кой знае колко след предните две части, затова и ще бъда кратък. “Пришълец 3” е новелизация на сценария на третата част от поредицата. Стилът на Алън Дийн Фостър не се е променил по никакъв начин и той отново брилянтно пресъздава атмосферата на затворническата колония Фиорина.
За незапознатите, отново, Рипли е изхърлена в спасителна капсула от своя кораб (с който се спаси в предната серия), която се разбива на забравената от Бога затворническа колония, бивша минна, Фиорина. За съжаление при сблъсъка загиват както ефрейтор Хикс, така и малкото момиченце Хикс, които бяха оцелели единствено след сблъска с кралицата-майка и хордата от пришълци. Докато чака да дойдат от Компанията да я приберат обаче, Рипли научава, че не е сама на планетата, както не е била сама и на кораба. Скоро Адът се отприщва с още по-голяма сила и за трети пореден път на горката Рипли й се налага да се бори за живота си.
Хубавото в случая е, че книгата е писана по-първоначалната версия на сценария и пришълецът се ражда от бика, а не от кучето. Други дребни детайли също правят добро впечатление, отново от режисьорската версия на кино еквивалента си.
Както казах, този път ще бъда максимално кратък, че още псувам за близо петстотинте думи, които си заминаха и, които не помня, разбира се, за да мога да възстановя лесно. Ако предните две книги са Ви харесали, то ще обикнете и тази. Фостър продължава да поднася познатата история, като я разширява леко, разяснявайки ситуации и моменти, които са останали мистерия във филма.