…WebIt
Е, и ние бяхме, и ние видяхме какво е това webit. В интерес на истината със Светльо бяхме за много малко – за две лекции от по 40 минути, но… Поне имахме (добре де, аз имах) възможност да наблюдавам хората и като цяло ми беше любопитно самото събитие. От гледна точка на двете въпросни лекции предпочитам да не говоря много. Става дума за гугъл академията и в частност двете лекции във втора зала – Beginner и Master клас за AdWords. Първата си беше стриктно спазване на помощните материали из сайта на гугъл, а и в частност Learning Center-a. Втората повтори някои от нещата от първата и продължи да кара по хелпа в първата си половина, като просто разширяваше информацията. Втората половина от лекцията беше по-скоро за представяне на разнообразни тулчета, разработени пичовете, които уж да ви помогнат за ориентрането и създаването на рекламата, но… Можем да поспорим по този въпрос.
Ако обаче сте току що прохождащ потребител сред онлайн маркетинг средите и частност Google AdWords, тези лекции със сигурност биха ви свършили работа (особено ако искате да получите най-важното и сравнително сбито резюме на първите няколко части от помощните файлове на софтуера). За такива като нас, които от вече над две години и половина се занимават с това, информацията не представляваше нищо ново. Обаче на мене ми беше интересно просто да наблюдавам и да слушам другите хора, които се разхождаха наоколо – всеки поел към някаква цел и търсещ нещо.
Едно положително нещо донесе това експо – от другата седмица ще си имам визитка :Д Не че ми трябва толкова, но просто по едно време си говорех с някакъв клиент (случваше се и ние да „забавляваме” клиентите) и човекът ми поиска визитка, а аз… нямах.
Важното е човек да трупа опит. Не се знае кога ще му потрябва 🙂

… a goal.
Има няколко неща, които съм си поставил като цели и които ми се иска постепенно да изпълня през следващите 2-3 години (примерно). Едно от тях беше най-после да започна да ходя на фитнес и от една седмица това вече е факт. Още на първата тренировка си купих карта за 14 посещения, за да може да няма връщане назад. Инвестирах пари и ще се ходи. Вчера, когато трябваше да ходя на втората си тренировка, се чудех какво извнинение да измисля, за да не отида. До такава степен ме е налегнал мързелът. Но не направих подобно нещо и като резултат сега не мога да разпъна максимално лявата си ръка поради силната мускулна треска (дясната сигурно от много – кой ще се сети за какво говоря тук :Д – е по-тренирана :ДД).
Надявам се това малко или много да окаже някакво влияние като цяло върху организма и да се случат още няколко неща, които ще са следствие от започнатото.

… another goal.
Повечето хора, които ме познават, знаят, че тази година трябваше да бъде остранен от университета, защото вече съм прекъснал една година, а изпитите не успях да ги намаля въобще. Това, което обаче никой не знае още (освен тримата колеги, с които работя – Светльо, Весела и Гергана) е, че не бях отстранен. Подадох още една молба за прекъсване (нищо, че съм прекъснал :Д), но този път по семейни причини и трудова заетост (предната беше поради слаб успех) и сега имам още една година да взимам изпити. Като този път съм решил малко по-сериозно да се заема с нещата и да се опитам да взема 6 от осемте. Малко ме изненадаха с глупавите промени в учебната програма и добре, че избираемите дисциплини са ми признати, че иначе сега от 8 щяха да станат 10 изпитите за взимане :Д

… Risen.
Сега няма да обяснявам какво е това. Мисля другата седмица, когато трябва да съм приключил с играта (в момента съм на трети от общо четирите чаптъра), да напиша кратко мнение и да споделя впечатленията си от новото отроче на Piranha Bytes, което не носи името Gothic и не трябва да се свързва по никакъв начин с тази поредица, но… си е Gothic от всяко едно положение. Но сякаш една по-съкратена и бърза версия. Или може би просто аз се разглезих с оргомния и обширен свят на тройката. За това обаче повече другата седмица (ако остане време)