Който е чел някой от по-долните постове, може (а може и да не е) да си спомня, че споменах за една презентация, която, честно казано, ми изяде целия изминал уикенд (буквално). Въпросната презентация трябва да се върти на заден план в кабинката на нашата фирма по време на webit експото, което започна днес в София. Моя милост и колегата ще посетят две лекции на гугъл утре, но това сега не толкова важно. За самото webit ще стане въпрос другата седмица, като се върна.
Та, просто няма как да не споделя въпросната презентация, която ми отне страшно много време и нерви, за да постигна. Най-важното, което ми се иска да спомена, е, че в петък за първи път се докоснах до Adobe After Effects, с която помощ изградих въпросното клипче. Не мога да кажа, че съм особено доволен от свършената работа, защото прилича повече на разширена версия на power point презентацията ни, но… Като за два дена работа с тази програма стана повече от прилично.
Самото avi филмче беше рендирано в суров вариант и за малко над четирите си минути време излезна малко над 20 гигабайта :Д В компресиран формат, с максимално качество, успях да го докарам до малко над 200 мегабайта.
Но за целите на блога, а и едва ли някой ще се засили да сваля някаква си малоумна презентация, в която разни смотани буквички се повяват и скриват с евтино направени ефекти, съм направил много нискокачествена версия (мp4 формат), която е малко над 7 мегабайта.
Който все пак от има-няма петимата ми посетители проявява интерес, може да си я свали и да я гледа от тук:
Viscomp Webit Presentation

Използван софтуер за целта:
Camtasia Studio 6 за заснемане на филмчетата из фронтенда на системата, комбиниране на отделните сцени и вмъкване на анимациите между сцените.
Adobe After Effect CS4 за основната част от филмчета – анимиране на текста и вмъкнатите клипове.
VirtualDub за компресиране и допълнителна обработка на клиповете.
Опитах се да пробвам и Adobe Premier Pro CS4, но не ми останаха нерви да го изучавам и него 🙂