Нямах намерение да пиша за трейлър. Досега не съм имал цял отделен пост за един трейлър, който и без това всеки може да си види в тубата, както и да прочете из различните филмови сайтове и блогове. Но… нямаше как да го пропусна това. “Прометей” на остаряващия и прогресивно заглупяващ Ридли Скот (ще ме извиняват феновете, ама последните му 4-5 филма, които гледах, си бяха баси и малоумните простотии) е едно заглавие, което лично аз очаквам с интерес, граничещ с този на Бойко Борисов да пререже лентата на нова магистрала. Не, не, сериозно! Филм, който прави своеобразно завръщане към вселената на “Alien” филмите, макар и да не показва познатите ни ксеноморфи, си е достатъчен фактор да забравя за момент за поредния achievement или мега малоумен хорър. Заветната дата през юни месец, в която филмът ще дебютира по големите екрани, е маркирана, подчертана, оградена, задраскана и т.н. по всички възможни начини в моя виртуален календар и билогичен часовник. Броим дните в нездраво очакване.
До вчера обаче дори и около историята на една от най-строго пазените тайни във Вселената не се знаеше кой знае какво. Имахме няколко кратки тийзъра, вирално клипче, с което само да ни дразнят, но… Нямаше хубаво и голям трейлър. Нещата се промениха!
Точно така, днес си имаме не един, а цели два трейлъра – един за американската и един за останалата публика (която не е много ясно с какво толкова се различава, ама карай). Не желая да коментирам, защото не искам. Ще си чакам като едно типично гийк/фен момченце, каквото съм (признавам си)… А докато и Вие чакате свещената дата, подмокрете се няколко пъти на пресните и топли трейлъри 🙂

Гответе се за още много постове по темата в близкото бъдеще…!