Продължаваме с постовете в тази категория. Надявам се да не ми писне прекалено скоро и да ги зарежа ;Д
Втората платина е отредена за X-Men Origins: Wolverine. Играта е дело на американците от Raven Software, които са познати на геймърите с поредици като Hexen, Heretic и Soldier of Fortune, с екшъни като Jedi Knight II, Quake 4, последният Wolfenstein… и други.

Историята: Тя следва дословно тази на филма със същото заглавие. Вие се въплъщавате в ролята на Wolverine и имате за цел да избиете всичко, което Ви се изпречи на пътя. Като също така разнищите и собствените си проблеми, а и решите няколко чужди, ей така за разнообразие. Знам, че лентата не се слави с кой знае каква слава, но аз лично я харесах. Не беше нещо особено, но от друга страна не беше и пълна боза. От друга страна Хю Джакман прави един наистина силен персонаж, който определено се помни дълго. Едва ли е нужно да се впускам в кой знае какви обяснения тук. Който е гледал филма, ще знае за какво става дума.

За играта: X-Men Origins: Wolverine е екшън от типа Brawl. Помпате копчето за атака и правите на сол всичко, което се движи наоколо (че и това, което не се). Няма нищо кой знае какво особено в геймплея. От другата страна обаче той е достатъчно динамичен и бърз, разполага с няколко различни типа атаки и доста красиви завършващи удари и анимации. Героят Ви трупа опит от убитите врагове, качва нива и може да развива бойните си умения, както и да научава няколко нови, разнообразявайки още малко начините за умъртвяване на противниците.
Смея да заявя, че играта е приятна и става за убиване на няколко часа. Няма да се запази в съзнанието Ви дълго след като сте оставили диска, но поне поднася някакво забавление, за времето, в което бива употребявана.

Степен на сложност: 4/10
Голяма част от трофеите тук са свързани с убиване на определен брой противници по определен начин. Освен това числата въобще не са чак толкова големи и се отключват нормално в самия ход на игране. Има няколко по-специфични, за които е добре човек да прочете преди това, за да се подготви, но и те като цяло не са чак толкова трудни и се отмятат след 1-2 опита. Имате избор на отделните части през менюто, та ако пропуснете нещо, винаги можете да се върнете след това. Няма как да се мине и без трофеи за развиване на персонажа на макс или намиране на всички неща за събиране, но и това не е чак толкова трудно (особено с помощта на вече написани гайдове). Единственият по-голям недостатък е, че трябва да изиграете играта 2 пъти. Третата степен на сложност, за която има трофей, се отключва след като приключите играта за първи път. Тя не е чак толкова сложна, но може да Ви създаде малко проблеми.

Степен на удоволствие: 7.5/10
Както вече казах, играта ми допадна. Дори и да не харесвате филма, се абстрахирайте от него, защото сравнението е глупаво така или иначе. Екшънът е на ниво. Геймплей елементите са добре пипнати в по-голямата си част. Степента на сложност позволява дори и на по-неопитните да се преборят. Няма да остане в историята на игрите като нещо велико, но става за 1-2 пъти.