Преди много време (сякаш цяла вечност) бях споменал за един свой проект, който имаше за цел да събере на едно място всички мои постижения – Steam, PS3, и т.н. С времето обаче идеята беше забравена, погребана… заебана. Причината – чист и неподправен мързел. Тези дни обаче се активизирах отново и… да живее Steam и тяхната прекрасна XML система. Те ми позволиха да сваля всичката информация за игрите, както и за техните постижения (с това число и картинките) бързо и лесно, след като си написах кратък скрипт, които да обработи вече свалените файлове. Красота. Плейстейшън игрите ще почакат малко, но и техният ред ще дойде… Просто там ще е малко по-трудно и вероятно ще става на ръка (причината, която ме спираше като цяло, защото очаквах и за Steam игрите да правя същото, а те са малко над 200 вече :Д). Ето и резултатите до момента:

Първата картинка показва листинг на всички игри. Има както азбучно ограничаване, така и странициране, съвсем нормалните и задължителни неща. Също така средните 3 колони могат да се сортират във възходящ и низходящ ред.
Втората картинка показва визуализацията на избрана игра. Реших да включа само годината на издаване и жанровата спецификация (според съответната платформа), нужда от описания и други глупости няма. Включил съм поле за степен на сложност, когато се сетя да поставя такава, както и изписва коя по ред завършена на 100% игра е. Малко уточнение: 100% завършена се маркира игра, на която всички постижения са отключени и тя се номерира от мен ръчно. Ако в последствие, при някои промоции или игри (някои разработчици имат този навик), се добавят нови, то играта си запазва поредния номер на завършеност, просто няма да е на 100%.
Третата картинка показва как изглеждат отключени и заключени постижения. А “Mark” бутона служи за отбелязване на дадено постижение като отключено. Този бутон е достъпен само за мен, след като се логна 🙂
Четвъртата картинка е това, което се зарежда след натискане на гореспоменатия бутон. Вписва се timestamp-a, който може да се вземе от XML-а и се записва в базата. Страницата автоматично се опреснява и избраното постижение вече ще е в горната таблица.

Ами това е за момента. Решил съм да го завърша най-после този сайт, а сега вече дори има и изгледи за това да се случи :Д Скоро още…