Този пост е изцяло и само за мен. Има за цел да ми напомня след време, като се наложи да ъпдейтна блога до последната му версия, да не се чудя защо изведнъж датите са спрели да се показват.
Причината: всички дати по блога са картинки от типа “ден от месец(d)име на месеца(F).png”. Проблемът е, че това F изписва месеца с пълното си име с главна буква. По ред несъобразителни причини, моя милост е кръщавал имената на файловете с малка буква. Това на локалната машина, която ползва windows, не се усети и нямаше проблем, но като качих новата тема на linux сървъра, се оказа голям проблем и картинките не се показваха. След като няколко часа си играх да правя на Photoshop 365 картинки за всеки един ден, не изгарях от желание да ги преименувам заради едната голяма буква.

Решението в случая е просто и се нарича strtolower, която функция има за цел на направи всички букви в един стринг на малки (ако има големи) (логично).
Проблемът идва от това, че промяната се налага в core файловете на wordpress, а не в самата тема (опитах, но там не се получи нещо :Д). Наложителната смяна е във файла:
general-template.php
който се намира в wp-includes папката.

Функцията, която трябва да се модифицира е на 1437 ред и е следната:


function the_time( $d = '' ) {
echo apply_filters('the_time', get_the_time( $d ), $d);
}

Просто цялото чудо, което се ехохва, трябва да се затвори в strtolower по следния начин:


function the_time( $d = '' ) {
echo strtolower(apply_filters('the_time', get_the_time( $d ), $d));
}

Лейм решение е, но поне на този етап работи. Докато не намеря по-добро или не прекръстя файловете, ще е така. Единствено след всеки core ъпдейт трябва да се променя пак тази функция 🙂