Направих едно кратко връщане назад из филмовата категория и… не ми хареса колко отдавна не съм писал нищо за филми. Именно затова реших да драсна един бърз пост, който да отнеса към movie nights категорията. Просто по няколко кратки изречения за няколко не толкова интересни филми; реално филми, които не го заслужават чак толкова но… Нямам си друга работа. Освен това трябва да боря с нещо този мързел и апатия, които са ме нападнали :Д
(Даже, сега като гледам, последният пост в тази категория е бил преди…. многооооооооооооооооооооооо време :ДДД)

Amphibious 3D (2011)

Браян Юзна е от типа режисьори ‘Уве Бол’. Те правят предимно малоумни филми, оценките им винаги са катастрофални и рядко получават каквито и да е положителни ревюта. Все пак въпросният има няколко ленти, които не са чак толкова зле. Аз лично страшно харесвам “Return of the Living Dead III” или антологията по Лъвкрафт “Necronomicon”. Втората част на Реаниматора също не беше чак толкова лоша. И въпреки всичко достигаме до последното му творение – Amphibious, че и в третото измерение било. Добре, че си го гледах на монитора и въпросното липсваше. Този филм притежава едно и само едно качество – пълен боклук (при липса на положителни черти, и отрицателните стават качества :Д). Майкъл Паре играе ролята на капитан на лодка, който трябва да “разходи” някаква мацка из морето докато тя търси някакво животно или останки от такова (не ми стана много ясно, защото не внимавах, но и то тя не прави нищо по този въпрос така или иначе). Обаче попадат на някакви “приятели” на първия, на риболовна платформа сред водата, които не са особено приятелски настроени.
Като цяло това е “monster movie”. Имаме някакво странно, (вероятно) праисторическо зверче, което плува под платформата и трепе наред. Обаче не един път се намеква, че едно момиче, дете на шаман от местното село (което чичото – въпросния шаман – е продал в робство :о) го контролира. След това обаче се и опитва да го убие… И… и… 80те минути са пълни със сценарни дупки, недоразумения и недвусмислици. Няма едно действие на героите, което да е оправдано или да има каквато и да е логика. Те правят неща, които в последствие си противоречат с последвалата постъпка, пак от тяхна страна.
Но ако оставим настрана това, както и ужасната игра на всеки един, самото създание е също под каквато и да е критика. Не знам доколко скорпионите могат да се класифицират като земноводни, при положение, че са от клас Арахниди или казано с други думи, от семейството на паяците :Д Но явно това е някакъв модифициран скорпион. Ако трябва да го обобщя с една дума – ужасно. Но не в добрия смисъл на това значение. Няма да Ви отегчавам повече. Бягайте далече… много далече…
Лична оценка: 1/10 (както съм казвал преди: защото 0 не е оценка)

The Hunters (2011)

Кой е казал, че европейското кино не може да ражда боклуци? Тази коопродукция между Франция, Люксембург и Белгия разказва за група ловци, които обаче не са фенове на дивеча. Те притежават малка крепост, до която се стига само посредством голям подвижен мост и там те преследват и избиват жертвите си. Подобно на горния филм, и тук сценарият е просто пълен с нелепи ситуации, които не само, че са лишени от смисъл, ми нямат и каквато и да е връзка с останалата част от действието. Примерно, защо в края на филма мостът е спуснат и защо двойката мъж и жена идват в крепостта? Както се казва в един друг филм на ужасите: “No fucking reason!”. Няма и един персонаж, които да се хареса тук. Всички са жалки, плоски и безлични. На главния герои са се опитали да предадат някаква индивидуалност чрез миналото му като военен и мината, на която е стъпил, но това си остава само намек, недоразвит и почти неизползван.
Слаба работа като цяло. Филмът има някакъв потенциал, но е адски претрупан и сякаш направен набързо. Има опити за напрежение, както и някакви туистове, но… всичко си остава просто така… Тъкмо си помислиш, че ахаааа нещо ще стане и някой прави нелогично и безсмислено действие и всичко отива по дяволите.
Лична оценка: 2.5/10

Имаше още 1-2 филма, които гледах и си бях набелязал, но… писна ми… Стига толкова 🙂