Миналата седмица на сайта на IGN се появи статия за продължението на една сравнително плюта игра, а именно Two Worlds. Честно казано, на мене ми харесваше въпросното заглавие. Вярно е, че имаше адски много бъгове и незавършени неща, които си личаха от километър. Освен това имаше толкова много места, на които можеше да се прецакаш и да се налага да започваш от начало, че чак свят да ти се завие. Освен това играта можеше да се врътне с около 10-20 процента разкрита карта само.
В интервюто с продуцента Скот Кромие относно продължението прочетох много обещания и дори сякаш усещам някаква мания за величие в думите. Хората едва ли не обещават някаква революция. За съжаление се споменава, че ще се наблегне на конзолната реализация (за PC нищо не се казва :/).
Това, което на мене лично ми направи впечатление, са две неща:
1. Игралният свят щял да бъде 25% по-голям. Който е играл първата част вероятно ще си спомне за какво огромно количество земя ставаше дума там. А сега си представете това с 1/4 повече. :о Дано само не се окаже, че няма нужда да обикаляте дори 1/20 от този свят, за да завършете успешно основната кампания. Все пак разработчиците обещават над 200 часа геймплей, ако поискате. Това навежда на мисълта, че толкова ще получите ако разглеждате и разкривата всичко, но колко ще е ако следвате историята? Но никой уважаващ себе си RPG играч не се засилва сляпо по права линия. Още повече, че в голяма част от ролевите игри трябва да понатрупате малко опит преди да се насочите натам.
2. Системата за надграждане на предметите от първата част тук ще бъде запазена, но… и променена. Именно тази промяна ми хареса. В Two Worlds можехте да комбинирате еднаквите предмети до безкрай като така получавахте нещо супер мощно и здраво. Сега вече ще можете да разглобявате даден меч или броня и от нея да си правите отделни елементи за ъпгрейд. Звучи по-добре, да се надяваме, че ще е и добре реализарано 🙂

Остава да чакаме. Играта се очаква през втората четвърт на тази година, стига да няма забавяне.

Самата статия от сайта на IGN можете да прочетете тук.
Повече за самата игра можете да научите от нейния официален сайт.


Играта си изглежда добре. Ще видим какво ще излезне в действителност 🙂