Тъй като нещо ми се гади от една манджа тука, явно ще карам по кратката процедура 🙂

7491131.jpg
10. The Birthday Massacre – Walking with Strangers
Доста приятен албум, макар и да беше на косъм и се чудих между него и този на Pain, но в крайна сметка десетото място е ясно 🙂 Има какво още да се желае, но след няколко слушания този албум определено има с какво да изпъкне.. лек, приятен и без да претендира с нещо революционно застава на последното място.

coro_lux.jpg

9. Coronatus – Lux Noctis
Това си признавам, че ме изненада доста приятно и може би и затова е под номер 9. Музиката на тази немска готик група от една страна не е нищо особено, защото предлагат най-класически готик метъл с два женски вокала (единият оперен). Но пък някак си тези песни ми допаднаха доста. Дали тогава съм бил в такова настроение или наистина са толкова добри… Въпрос на вкус предполагам.
Някои от по-добрите парчета са “The Scream of the Butterfly” и “Hot & Cold”.

51h5u4txkl_aa240_.jpg
8. God Module – Let’s Go Dark
Признавам си, че слушам тази група от има-няма 3 месеца и изслушах цялата им дискография на веднъж. Именно поради тази причина не мога да кажа толкова добре как се е развивала кариерата на тези хора и как са прогресирали с времето, но едно мога да кажа – адски добър албум. Сякаш му липсва част от агресивността, която се усеща в старите албуми, но пък си остава все така мрачен и обсебващ.
Като по-добри песни мога да посоча: “Corpses (A Zombi Love Song)” (любимата ми), “Let’s Go Dark”, “Spooky”…

folderys6.jpg
7. Catafalque – Dialectique
Още една много приятна изненада от тази турска група. Това им е втория албум и докато в предишния предлагаха доста типичен готик метъл, който беше приятен, но нищо особено… то този път са се опитали да по експериментират малко с музиката си, в резултат на което се е получило нещо красиво и определено по-добро във всяко едно отношение 🙂 Просто си заслужава слушането…

meta.jpg
6. Assemblage 23 – Meta
И още един албум, който ме изненада с това колко е добър всъщност. И тъй като скоро писах за концерта… Не ми се пише повече за този албум и песните 🙂 Просто е добър и това е…

И тъй като работното време свърши… по-късно и последните 5 албума :Р