Ratio

Едва ли има нужда от ретроспекция, който е бил преди знае за какво става дума, а който не – сега е моментът да научи.

Ratio – форумът за популярна наука – тази година за втори път ще събере няколко разнообразни лектора, за да Ви запознае с интересни теми.

Третото издание ще се проведе (за първи път) в НДК зала номер шест на девети ноември. Ето и какво са Ви подготвили организаторите:

Тайните на медиумите от Пол Зенон, на която един илюзионист ще покаже техники и методи, с които врачки и медиуми по цял свят си служат. Казано по-кратко, лекцията ще Ви обясни по по-достъпен и научен начин псевдо-паранормални явления, които си мислите, че могат да се дължат на “висша” сила.

Обонянието от професор Матю Коб, на която ще се запознаете по достъпен начин какво е това обоняние и за науката, която го изучава.

Социалните дилеми от доктор Морис Гринберг, на която той ще обясни за социалното поведение на хората, психологията зад взимане на решения в подобни “социални” ситуации и прочие.

И за да не Ви отегчавам с краткото си резюме, можете да прочете с повече подробности за всяка лекция ето тук.

Билетите и този път са на символичната цена от 10 лева, като за студенти и ученици тя е само 6.

Повече информация както за новото издание, така и за предишните такива в Младежки театър, можете да намерите на официалния сайт на Ratio (кликнете на картинката по-долу).

Ratio

Организаторите и този път обещават едно изключително интересно преживяване, затова… ще се видим там. 🙂