Понякога човек може да се отчае от живота като гледа подобни ленти :Д

Prom Night (2008)

Това се води римейк на слашър със същото име от далечната 1980та година с Джейми Лий Къртис в главната роля (има и 3 продължения дори, но те не са важни сега). Но честно казано ако това е римейк, то явно аз не съм гледал оригинала както трябва :Д
Тук историята се върти около младо момиче (Сноу), която става свидетел на убийството на майка си (и цялото си семейство всъщност) от психопат. Няколко години по-късно, по време на абитурентската им вечер, той се измъква от лудницата и се завръща да довърши делото си.
Както казах, нищо общо с оригинала, освен, че се развива по време на бал на група тинейджъри, ама то и други филми се развиват около подбна обстановка. Обаче това не ги прави римейкове, нали?
Но както и да е. През по-голямата част гледаме как децата танцуват, радват се, натъжават се и въобще ги налягат всякакви настроения и желание по време на бала им. От време на време лошият убива някого без каквато и да е изобретателност и съвсем малко количество кръв. И накрая се добира до своята цел и… бива застрелян, отново без каквито и да е емоции. Просто напълно безличен филм, без каквото и да е съдържание. Модернизиран, спрямо своя предшественик, но все пак напълно затъпен от към действие, а и актьорска игра, честно казано. Може да бъде пропуснат спокойно.
Лична оценка: 2/10

Isolated (2006)

Ето поредният филм, който се опитва да стресне с неизвестното и вътрешните страхове на хората, но в крайна сметка постига само тотално объркване и незаинтересованост.
Историята разказва за четирима обирджии и двамата им заложници, които на път за Мексико, изведнъж попадат в странна гора, в която не същестува нищо друго освен страх (или поне това се опитват да втълпят създателите с таглайна си).
Идеята е, че на това място се материализират най-големите ти страхове и е въпрос на личен избор, воля и кураж дали ще се справиш с тях или ще се оставиш да те погълнат. Като цяло добра идея за някакъв психологически трилър да речем, но реализацията тук е по-скоро на опит за слашър, но прекалено объркана. През повечето време героите си говорят разни неща, опитват се да трогнат или отвратят зрителя с поведението, езика, миналото си, но някак си остават безлични и дори огромната драма, която единият от заложниците е претърпял, не може по никакъв начин да трогне. От началото до края се случват неща, които нямат обяснение и така си и свършва филма – размазано и неясно като мараня на хоризонта в горещ летен ден.
Лична оценка: 2/10

Dr. Jekyll and Mr. Hyde (2008)

Поредната адаптация на новелата на Робърт Луис Стивънсън и трета версия, която гледам последния месец. Този път с Дъгри Скот в главната роля. Историята е ясна на всички предполагам, затова ще я спестя. Разликата този път е, че филмът започва с убийство и още на първата минута зрителят вече вижда двойната самоличност на героя.
Тази версия е малко по-различна с това, че Джекъл признава за убийствата си и застава пред съда, като се опитва в последствие да докажа своята невинност и да обвинят Хайд. Доста по-различна от останалите, но и доста скучна като цяло. Дъгри Скот сякаш е уморен от животът като цяло и е адски неубедителен в своята роля. Същото се отнася и за останалите актьори. Сякаш не са си давали много зор или просто са получили прекалено малко пари. Освен това всичко е прекалено предвидимо. Едно десетина минути преди края човек може да се досети какво е станало и как ще свърши филмът.
Лична оценка: 3/10

Като цяло снощи изгледах много бозави филми :Д