londonaftermidnight-2007-violentactsofbeauty.jpgМного време мина (близо 10 години) от както Oddities се появи на бял свят. И след всичкото това чакане, LAM се завърнаха с чисто нов албум… Дойде някак си изненадващо след всичкото това време. Поне аз си признавам, че не го очаквах, защото няколко пъти се споменаваше за нов албум, но така и не успяха да го издадат. Но преди около две седмици четвъртият студиен албум на групата озаглавен “Violent Acts of Beauty” се появи по музикалните магазини (не и в България разбира се :Д) и вече е факт – няма мистерия, няма лъжа, няма измама.
Tracklist:

 1. “The Beginning of the End”
 2. “Feeling Fascist?”
 3. “Nothing’s Sacred”
 4. “Heaven Now”
 5. “America’s a Fucking Disease”
 6. “Complex Messiah”
 7. “Republic”
 8. “Fear”
 9. “Pure”
 10. “The Kids Are All Wrong”
 11. “Love You to Death”
 12. “The Pain Looks Good on You”

По мнение просто не би трябвало да има разочаровани. След всичките тези години чакането определено си заслужаваше. Шон Бренан и компания представят един класически LAM албум, в който обаче има и много нови елементи и (определено) подобрения във всяко едно отношение. Като се започне от музиката и се стигне до самите послания, които песните се опитват да втълпят в главата на слушателя. За по-подробно описание на идеята, която стои зад албума, можете да посетите wikipedia и да прочетете повече.
Албумът започва с по-отнесената The Beginning of the End, но след това следват прекрасни Death Rock примери като Feeling Fascist? и Nothing’s Sacred. Разбира се има и по-нежни попълнения като Pure примерно. В някои песни се наблюдава по-засилено присъствие на китари, докато в други електронните елементи са на по-преден план. Но която и песен да чуето първо, няма как да не ви накара да я пускате отново и отново и да продължите с останалите. Прекрасен албум във всяко едно отношение, без да прекалява и без да се натрапва. Приятни и запомнящи се мелодии… Едно невероятно завръщане след девет годишна пауза.
Лична оценка:9/10