Past Tense

   Пуснато от:    в thinking...Тези дни се случи да прехвърля старите постове, от самото начало на блога, още от края на 2007 и началото на 2008 година. Къде от скука, къде от чудене какво да правя, къде просто, защото исках да си припомня разни работи – било то добри или лоши. Направих една бърза съпоставка наум с постовете си от последните няколко месеца и определено забелязвам огромната разлика. Истината е, че едно време пишех повече за себе си. Използвах блога точно за това, за което го възприемах тогава – личен дневник (да, точно като този, който хората си държат в чекмеджетата под формата на измачакана и изтормозена от времето тетрадка). Но пък и от друга страна преди години самото понятие блог нямаше идеята, която се е разпростряла като чума сред интернет пространството.

Едва ли много хора си спомнят някои от първите сайтове, които предлагаха подобни услуги (още преди понятието блог да се наложи дори) като лайвжурнал да речем, който преди 5-6 години беше нещо коренно различно от това, което е сега (и най-вече нямаше толкова много гнусни и досадни реклами и платени услуги). Сега вече са повече от мравките върху парче храна, изпуснато до мравуняк. В днешно време е модерно да имаш блог и да пишеш в него информативни и/или интересни статии, които хората да четат и да коментират. Блоговете неуморно се борят за едно по-високо място в българското блог пространство (интересна дума, нали?) и непрекъснато се появяват все нови и нови блогове, които поднасят едни и същи новини, просто преразказани по различен начин (къде по-добре, къде по-зле).

Спомням си как преди много време някой “умник” тип Сиромахов беше наплюл много жестоко блоговете в обширна и не особено съдържателна статия (няма начин да я намеря така или иначе), в която се твърдеше, че именно те (блоговете) пълнят интернет пространството с глупости и ненужен спам (говорим най-вече за личните блогове). Един вид, че прецакват сериозно резултатите при search query-тата и сред първите страници излизат неща, които най-малко ти се иска да отвориш, спрямо това, което си търсил. Чудно ми е какво ли би казал сега този същият индивид.

Но аз се отклоних от основната си идея, която е моят блог. Другите не са важни в момента :Д
Както вече казах (следва recap), личните постове постепенно и много осезаемо намаляха за сметка на разни други такива, които и без това никой не изгаря от особено желание да прочете. Не че нещо от това ще се промени де, нямам намерение да пиша постове от рода на 1-2 изречения, както съм правил преди, но все пак… Просто напоследък ми липсва самото желание да пиша май. Седна ли веднъж, няма спиране (както сега, примерно), но целта е да седна и да започна.

Определено ми се въртят разни неща из главата, но не е ясно кога и как ще се случат… но ще се случат, трябва да се случат… А за начало си търся спонсор, който не изгаря от желание да си получи парите обратно ;ДД

This entry was posted on Thursday, May 27th, 2010 at 1:50 am and is filed under thinking.... You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 КОМЕНТАРА


pHx
May 27th, 2010 at 10:05 am

проблемът не е само в бг блоговете, а бг интернет медийте като цяло. тъй като те се целят в много ограничен пазар и не вадят кой знае какви пари, приемат, че е готино да копираш статии от други сайтове. става един затворен кръг и всеки копира от всеки, което е лошо. това няма нищо общо с твоя блог, който е важен 😛

May 27th, 2010 at 11:32 am

Нека си копират… То като не можеш да измислиш нищо сам, трябва да копираш, няма как :Д Ама то аз не знам що се сетих за тия неща точно, но ето до какво води безсънието :Д

Кощій
June 5th, 2010 at 12:33 am

При мен е същото – старите постове са супер смешни, и наистина личните блогове в началото са си сходни… Хубаво е да има някакво развитие… Което ме подсеща, че измислих едно доста смешно лого за готик сайта, тези дни ще ти го пратя да се посмееш и ти, хаха.

А пари… и аз търся спонсори, а по-ужасното е, че вече съм ползвал един със същите условия, които и ти споменаваш… Сега ми е леко неудобно, но се успокоявам, че скоро ще имам да върна -___-
КОМЕНТИРАЙТЕ