Не мисля, че ще се изненадате като Ви кажа, че играта е изключително глупава и сравнително лесна. Цялата (при положение, че знаете какво да правите) може да се мине за малко над час. Има достатъчно странични неща за правене, които с нищо не спомагат да превърнат изжияването в по-приятно. Като цяло не е нещо особено, но все пак, ако някой реши да се пробва и има проблем… ето малко помощ.
По принцип новите локации се появяват като героите научат за тях. Като цяло повечето неща се появяват след като чуете за тях. Затова, ако нещо не се е появило на картата или в диалозите, значи някъде Ви очаква персонаж, който да Ви го каже.


В училище
Вземете пропуска за тоалетната до врата и го дайте на учителката, за да Ви пусне да излезнете. В дясно на екрана има мивка. Вземете дъвката и продължете към физкултурния салон в дясно. Кликнете върху трамплина. Повторете процедурата като кликнете и върху гимнастическия кон. От там пак скочете върху трамплина и ще се озовете върху стълбата в ляво.
Качете се на покрива. Вземете пръчката на земята и я използвайте върху вентилатора. След това кликнете върху левия край на училището, за да стартирате мини игра. Целта е да уцелите директора по главата с голяма, зелена храчка. Нея ще получите като на всеки десет точки, които натрупате. Може да отнеме известно време, но щом успеете, ще можете да напуснете училището. Щом директорът се насочи нагоре, слезте по вентилацията и излезте отвън. Някакви хора търсят Тод.

В парка
Отидете в парка и говорете с бандата на Тод. Най в ляво има кофа за боклук. Кликнете върху нея, за да я съборите и вземете палката за мухи.

В къщи
Приберете се в къщи и вдигнете телефона. Вземете лупата в левия край на стаята. Можете да гледате и клипчета по телевизора.

В магазина
Говорете с продавача и го попитайте за Тод. За момента тук няма нищо друго.

В парка
Опитайте да вземете мъртвата катерица, а след това говорете с бандата на Тод. Кликнете по няколко пъти върху всяка иконка докато те не Ви кажат, че са гладни и искат сандвичи от Бъргъруърлд.

В заведението за бързо хранене
Говорете с шефа си и искайте храна. Няма да получите такава, за съжаление.

В магазина
Върнете се обратно и опитайте да вземете чипс в дясно от продавача. Някой трябва да го плати.
Отидете в дясно и говорете с мъжа. Питайте го дали няма да купи чипс. След това поискайте пари от него.

Пред дома за ветерани
Говорете с мъжа отпред. Опитайте се да измиете танка или да отворите люка. Без успех. Говорете с хипито и задължително го попитайте за китовете.

В кафенето
Говорете с момичето на входа и й дайте палката за мухи, за да влезнете. Изпийте всичкото кафе, което намерите по масите и вземете книгата с поезия от най-крайната дясна маса. Говорете с мъжа на масата и с хипито. След това завържете разговор и с продавача като поискайте още кафе. Щом той се махне, кликнете върху машината за кафе и Бийвъс ще се превърне в Корнхолио.

Пред дома за ветерани
Сега вече можете да отворите люка и да откраднете танка. Двамата ще се насочат към заведението за бързо хранене, за да получат храна. Но нещата ще се влошат и те ще се озоват

В затвора
Вземете тоалетната хартия и сапуна от мивката. Дайте сапуна на Бийвъс и го оставете на пода. Говорете с мъжа на нара, за да научите малко полезна информация. Изчерпайте всички реплики и задължително попитайте за вечерята. Охраната ще влети и наизлизане ще си изпусне връзката с ключове. Вземете ги и сега можете да излезнете от килията. На ляво е дворът на затвора.

В двора на затвора
Говорете с мъжа с зелената тениска, който си играе с монетата и вземете възглавницата, която стои до него.
Отидете в дясно и кликнете върху баскетболната топка, за да се отървете от охраната. Вземете хавлията в дясно от жената.
Следващата дестинация е крилото за лудите (вратата се намира до мъжа със зелената риза). Говорете с мъжа вътре и вземете купчетата за игра, плюшеното мече, апарата и машината за електрошокова терапия от шкафа в дясно. Върнете се обратно в килията си.

В затвора
Дайте следните предмети на мъжа под леглото в ляво: кубчетата за игра, тоалетната хартия, плюшеното мече, книгата с поезия и възглавницата. Вземете крушката, която той ще изхвърли от възглавницата и я комбинирайте с камерата в инвентара. След това излезте отново вън.

В двора на затвора
Използвайте вече работещата камера върху Кайл – мъжа със зелента тениска няколко пъти, докато той се ядоса и не започне бунт. Ще Ви върнат обратно в килията. Използвайте ключовете и излезте. Върнете се в двора и вземете монетата от земята. Обратно към килията, където можете да дадете монетата на мъжа на нара, с което ще избягате от затвора.
Отвън използвайте машината за електрошокова терапия върху стола на спящата охрана. След това кликнете върху микробуса.

В кланницата
Ще Ви изхвърлят пред кланница. За да се освободите от веригите, вземете парче дърво от купчината в дясно и го използвайте върху веригите. След това кликнете отново върху него и… сте свободни.
След клипчето се върнете в кланницата, която ще се появи горе на картата. Вземете регистрациония номер на колата от земята. Влезте вътре и вземете пържолата в дясно. Пробвайте да включите машината. След това врътнете скоростта на макс и пак я включете. Вземете брадвата, която ще изхвърчи.

Във фермата
Говорете с фермера за всичко.

Пред дома за ветерани
Говорете с Андерсън.

В магазина за препариране на животни
Говорете с жената и вземете химикалката пред нея. Кликнете върху заека долу в дясно пред гишето, за да се сдобиете с парче тъкан. В ляво на масата има кутия със змийски очи. Вземете едно.

В къщи
Върнете се у дома и комбинирайте парчето тъкан с дъвката. След това кликнете върху решетката в ляво, за да вземете монетата.

В кафенето
Говорете с мъжа на сцената, за да го изритате от там. Можете да използвате микрофона, за да задействате една от мини игрите.
Отидете в тоалетната в ляво от сцената и използвайте монетата върху машината за презервативи, за да се сдобиете с един.

В заведението за бързо хранене
Говорете с мъжа зад плота и с Джина за всичко. След това вземете хамбурегера на момичето и го използвайте върху вентилатора на тавана. Сега вече можете да взимате храна от плота и също да я ползвате върху тавана. Можете да ползвате и микрофона.
Отидете в задната стая и вземете шпатулата. Можете да кликнете и върху мишката.
Върнете се обратно до магазина и използвайте преверватива върху контейнера с въздух между двете газови помпи.
Отидете до училището и говорете с чистача. Искайте комбинацията за шкафчетата. Дайте му остатъците от презерватива и се върнете до затвора.

В затвора
Дайте пържолата на кучето, но то няма да я иска. Дайте му останките от презерватива и докато то се занимава, използвайте клещите, за да му отрежете веригата. Вземете чука и продължете по тунела. Ще стигнете до килията си. Излезте в двора и посетете крилото на лудите.
Дайте змийското око на едноокия. Питайте го за книга и ще получите една. Върнете се в килията и дайте книгата на мъжа под леглото. Вземете зъбите му и се насочете към парка.

В парка
Кликнете върху мъртвата катерица под колата, за да се опитате да я вземете, но без успех. Трябва да се отървете от колата. Кликнете върху нея, а след това и върху надписа за безплатно паркиране. Използвайте химикалата върху табелата. Изгледайте сценката и вече можете да вземете премазания труп посредством шпатулата, като преди това я комбинирате с чука.

В магазина за препариране на животни
Дайте трупа на жената и ще получите препарирана катерица. Попитайте за мечката.

В кафенето
Говорете с Бъзкът. Щом Ви задържи, го ритнете, за да Ви пусне. Но поне чувате къде се намира мечката.

Пред дома за ветерани
Погледнете мечката и я ритнете. След това я разгледайте отново и кликнете върху задника й. Бийвъс ще си вкара ръката вътре. Повторете процедурата няколко пъти докато дистанционното излезне.

В училище
Дайте катерицата на чистача. Влезте в гимнастическия салон и кликнете върху въжето, за да може Бийвъс да скочи и да се хване. Използвайте кърпата върху него, за да се покатери нагоре. Горе използвайте брадвата върху въжето. Следва филмче.
Намирате се в котелното. Вземете кутията с боя до мивката. Отворете чекмеджетата и вземете папката с комбинацийте за шкафчетата.
Излезте от котелното и използвайте папката върху шкафчетата. Нужното шкафче е 69. Отворете го и вземете ключовете.

Във фермата
Дайте зъбите на фермера, за да го разкарате. Използвайте дистанционното за отваряне на вратата на гаража върху хамбара и се насочете натам. Сменете регистрационните номера на колата с тези с името на Тод. След това използвайте кутията с боя върху колата. Накрая използвайте и ключовете. Следва ново клипче и се озовавате в багажника. Говорете с Дария и помолете да Ви пусне от багажника.
Щом се озовете навън използвайте ключовете отново и…

КРАЙ!