Monkey Island 2: LeChuck's Revenge Walkthrough


Изгледайте началната интродукция, надписите и изслушайте защо вашият герой е на Scabb Island.

Part I: The Largo Embargo

Щом се озовете на моста, вземете лопатата от знака. Ако се върнете назад, ще се озовете на картата. При опит да преминете моста ще ви „посрещне” Largo, който ще ви лиши от парите. Подминете първия кораб в дясно и влезте във втория. Вътре се намира Wally – картограф. Говорете с него за всичко, като не пропускате да го разпитате за Big Whoop. Щом приключите, той ще си остави монокъла на бюрото (може и да не го направи веднага, затова изчакайте няколко секунди). Вземете го. В долния десен ъгъл има купчина хартия. Вземете и един лист от нея. Излезте отвън и влезте в трюма на съседния кораб срещу този на Wally. Говорете с бармана и го попитайте как е бизнеса. Ще подхванете темата за Largo и той ще влезне, ще изпие чаша от „неговото”, ще се изплюе на стената, ще вземе парите и ще си тръгне. Използвайте хартията върху плюнката, за да се сдобиете с spit on paper. След това излезте.
Следваща спирка – пералнята – най-крайния кораб в дясно. Говорете с тримата пирати в ляво. Питайте единия за дървения му крак и си говорете с него докато не поиска малко полираща смес от Woodsmith. Можете да я закупите срещу една жълтица. Нищо не става безплатно, затова споменете за пари. (Ако не го направите, той и без това ще ви даде.) Щом приключите да си говорите, опитайте да вземете кофата, която виси под тримата. Няма да ви позволят обаче. Нека Гайбръш попита дали е тяхна и като кажат, че не е, вече можете да я вземете.
На кораба, който беше кръчмата, има прозорци. Влезте през единия и вземете ножа, който лежи на масата. Излезте обратно и се насочете към хотела – последния кораб в ляво (над кръчмата). Прережете въжето, с което е вързан гущера и той ще побегне. Съдържателят ще го подгони. Сега можете спокойно да вземете това, което се намира в купичката му за ядене – Cheese Squigglies. След това отворете вратата в горния ляв ъгъл и влезте. Стаята на Largo. Вземете перуката (toupee) от манекена в дъното и излезте отвън. Върнете се до картата.
Отидете на плажа (горе в дясно) и вземете stick. Засега друго няма какво да правите тук, затова посетете блатото (най-дясно, в центъра). Качете се в ковчега и гребете до голямата дървена глава. Щом асансьора ви качи горе, вземете string от масата с черепите. Ако продължите надясно, към тъмното, ще се срещнете с Voodoo Lady, с която можете да си поговорите, но така или иначе по-късно пак ще се върнете при нея. Време е да хванем плъха. Отидете до пералнята и отворете кутията, която лежи под тримата пирати. Използвайте stick с кутията и след това string. Накрая поставете Cheese Squigglies вътре. Щом животното започне да яде, дръпнете конеца. Вратичката ще се затвори и можете да хванете натрапника спокойно като я отворите отново и го вземете.
Сега се върнете до кръчмата и влезте пак през прозореца. Поставете плъха в vichyssoise (в ляво от прозореца) и отидете при бармана. Попитайте го как е задушеното (stew) и той ще отиде в кухнята. Ще открие ужасната изненада, ще уволни готвача и ще предложи на вас работата. Приемете, защото първата седмица се плаща предварително. Това са си 420 жълтици. След това отново излезте през прозореца.
Следва да си направите вуду кукла на Largo. Отидете в блатото и напълнете кофата с кал. Върнете се в стаята на Largo, затворете врата и поставете кофата отгоре. Скрийте се зад паравана. Largo бясно ще изхвърчи навън. Отидете до пералнята и вижте как той се кара с Marty – човекът, който отговаря за прането. Върнете се пак в стаята и затворете вратата. На гърба й ще намерите разписка за изпраните дрехи. Следва ново посещение до пералнята. Дайте разписката на Marty и той ще ви даде… бял сутиен :Д Сега отдете до гробището (долния десен ъгъл) и още по-точно до гробовете най-горе на екрана. Първият е гробът на Marco Largo LaGrande. Използвайте лопата върху него и ще се сдобиете с кост. Сега вече трябва да имате четирите нужни съставки, за да ви направят нужната вуду кукла. По принцип може вече да знаете какво ви трябва, ако сте говорили с вуду магьосницата по-рано. Отидете при нея и изчерпайте всички реплики и й дайте четирите съставки – toupee, spit on paper, сутиена и костта. Вече имате кукла на Largo, но има доста ограничен „обхват” и ще трябва да сте доста близо до него.
Върнете се в хотела, в стаята, и там бързо използвайте pins с куклата. Ще „убедите” Largo да си тръгне, но между другото Гайбръш ще се изпусне, че той е победил LeChuck, ще покаже част от брадата на зловещия пират и… ще му бъде открадната. Автоматично ще се озовете при магьосницата. Говорете с нея и тя ще ви даде книга за Big Whoop, която можете да прочетете.
Сега отидете до полуострова в долния ляв ъгъл, точно под името на острова. Говорете с капитана и той ще ви каже, че му липсва любимата огърлица. Дайте му монокъла на Wally и отново попитайте за кораб.

Part II: Four Map Pieces

Кашата вече е забъркана. LeChuck е съживен и той има „прекрасни” планове за Гайбръш.
Вземете parrot chow от земята до врата и влезте вътре. Dredd ще ви попита накъде и ще ви обясни възможностите, като ви даде и карта. Освен Scabb Island, ви остават Phatt Island и Booty Island.

Phatt Island

Нека се насочим към Phatt Island. Още с пристигането ще ви заговори местната полиция и, независимо от отговорите, ще ви прати при управителя на острова Phatt (името не е напразно избрано :Д). Говорете с него, за да научите, че LeChuck е определил награда за главата на Гайбръш и след това напред към затвора.
Издърпайте посредством PULL командата матрака и вземете stick. Използвайте го върху крака на скелета в съседната килия, за да се сдобиете с кост. Нея използвайте върху кучето, за да получите ключ от килията – справедлива размяна. Вдигнете ключа и отключете килията си. Вземете двата плика на дървените полици и ги отворете. Manila Envelope ще съдържа всичките ви вещи, а Gorilla Envelope – banana и organ.
Излезте вън и свийте в уличката в дясно от затвора. Там двама типа играят на нещо, което прилича на рулетка. След като играта приключи, последвайте победителя, който свива в следващата уличка (дясно на библиотеката). Там виждате, че той предварително научава следващото печелившо число. След като си тръгне, почукайте на прозорчето и попитайте кое число ще спечели след това. Ще трябва да познаете паролата три последвателни пъти. Идеята е сравнително проста – гледайте колко пръста ви показва първо и игнорирайте след това.
Пример: Ако ви покаже 3 пръста и каже: „If this is 1, what is this?”, а след това ви покаже 4 пръста, правилният отговор е 3.
Познайте три пъти паролата и ще ви кажат следващото число. Върнете се в уличката и поискайте да заложите. Вече знаете победителя, затова го изберете и за награда вземете покана за партито на Booty Island.

Booty Island

Влезте в първата сграда в ляво – антикварен магазин. Вземете (с други думи, купете) well-polished old saw от варела точно до вратата, ship’s horn (точно над папагала) и sign в дясно от ship’s horn. Разумно похарчени 65 жълтици :Д След това използвайте parrot chow с кукичката, на която беше закачен sign и сега можете да купите и mirror. Опитайте да купите map piece, което седи пред магазинера, но цената е лекооо висока (6 милиона). Говорете с човека и го питайте дали приема Виза и ще научите, че можете да направите размяна. Продължите разговора (обикновено винаги е най-горната реплика) докато не ви каже, че иска главата на статуята, която е красила вече потънал кораб. Ако му я донесете, ще ви даде парчето карта.
Излезте вън и посетете Costume Shop-a. Дайде поканата на човека вътре и той ще ви покаже запазения костюм – лилава рокля. Вземете я и излезте.
Говорете с жената отпред. Искайте брошурата й и продължете да си говорите с нея докато научите името и и факта, че има лодка. Продължете надясно докато стигнете до картата на острова. Посетете имението в горния ляв ъгъл. Жена-страж ще ви препречи пътя. По време на разговора ще се появят опции дали имате костюм (Гайбръш ще го облече) и покана (Гайбръш ще я даде). След това можете да продължите. Имението се намира в дясно. Отидете в страни (side of the mansion) и бутнете кофата за боклук (чрез PUSH). Готвачът ще излезне и ще ви погне с кървав сатър. Заобиколете отново отпред и след това пак отзад. Влезте в кухнята и вземете риба от тенджерата на масата. Отвън готвачът ще продължи да ви гони. Минете пак отпред и влезте в имението. Вземете (по-скоро откраднете) map piece от картината на стената (картината в ляво) и излезте от имението. Кучето обаче ще ви издаде. Говорете с градинаря и поискайте да се видите с Elaine. Говорете с нея и подбирайте възможно най-милите и хубави реплики. Когато тя започне да казва неща от типа „You are getting warmer.” или “This is a little better.” значи сте на прав път. Евентуално Elaine ще хвърли парчето карта през прозореца и Гайбръш автоматично ще излезне от стаята й. Върнете се обаче обратно и вземете греблото (oar) от стената над леглото.
Излезте вън и се опитайте да вземете картата. Следвайте я докато вятърът не я отвее далече-далече на другия край на острова. След това се опитайте да вземете кучето и Гайбръш ще се преоблече. Върнете се директно на кораба.

Phatt Island

Влезте в библиотеката. В ляво има малък макет на фар. Отворете го и вземете lens от вътре. В дясно пък има каталог на всички книги. Отворете първо чекмеджето с инициали CD. Намерете книгата “Great shipwrecks of our century” (най-горе, най-ляво) и изберете опцията да я запомните. След това отворете PQR. Книгата, която ви трябва е „The Joy of Hex” (втора колона от ляво на дясно, трета книга – пада се средата).
Запомнете я. След това запомнете още една книга. (От първата ще научите кординатите на потъналия кораб, за който антикваря ви говореше. Втората е нужна чак в края на тази част, а третата за малко по-късно и ще разберете защо няма значение коя е тя.)
Сега отидете при библиотекарката и й кажете, че искате книга. Ще ви каже, че трябва да имате карта и ще ви издаде временна такава (няма значение какво инфо ще й дадете). След това кажете трите книги, които запомнихте, прочетете ги и излезте.
Отидете при рибаря на кея (горе в дясно) и говорете с него докато не пожелае да се обзаложите кой ще хване по-голяма риба. Приемете залога и му дайте рибата от кухнята на имението. Така ще се сдобиете с fishing pole. Използвайте leaflet с poster на стената и излезте до картата на острова. Kate ще се върне и ще бъде арестувана, защото е… Гайбръш.
Посетете затвора. Освободете жената с помощта на ключа, който взехте от кучето когато вие „гостувахте” и вземете Vanilla Envelope от рафта. Така ще се сдобиете с bottle o’ near-grog.
Следваща спирка имението на гувернатора. Намира се най-долу на картата. Отворете двете врата и влезте вътре. Говорете с пазача и използвайте репликата „I think there is fire in the kitchen”, за да го разкарате. Качете се горе и използвайте третата произволна книга, която взехте от библиотеката, с книгата, която лежи върху корема на Phatt – Famous Pirate Quotations.
Върнете се обратно до кораба си.

Booty Island

Отидете до картата и до голямото дърво горе. В основата долу ще видите дъска, а след нея множество дупки. Качете се на първото импровизирано стъпало и поставете oar във втората дупка. При опит да се качите на него, ще се счупи и Гайбръш ще падне на земята като ще си удари главата. Следва странен сън, в който родителите му ще му изпеят песен-послание, която той ще си запише. Вземете broken oar и се върнете на кораба.

Scabb Island

Отидете при woodsmith-а и му дайте broken oar. Той ще го поправи и направи дори по-здраво. След това посетете кръчмата – работното ви място. Барманът обаче ще ви види и ще ви уволни. Използвайте банана с махалото на пианото, за да хипонотизирате маймуната Jojo. Вземете я.
Говорете с барана и си поръчайте пиене. Ако още не сте, изслушайте тирадата му как безалкохолният почти-грог е свършил. Като ви поиска документ за самоличност, предложете времененната карта от библиотеката. Вече можете да си поръчате пиене. Трябва ви жълта напитка (Yellow Beard’s Baby) и синя напитка (Blue Whale). С първото питие ще получите и crazy straw – само за нови клиенти на заведението. Смесете двете течности и ще получите зелена напитка.
Следва пералнята. Използвайте well-polished old saw с peg leg на най-десния пират. След това се махнете от там, за да може той да разбере какво сте му сторили. Върнете се при woodsmith-а, който сега е отишъл да поправя отрязания крак. Вземете пироните и чука от стената и се върнете на кораба.

Booty Island

Посетете „Използваните ковчези на Стан” (Stan’s Previously Owned Coffins). Мястото се намира точно в края на екрана, в дясно от Kate. Собственикът веднага ще ви нападне като продавачките по нашите магазини :Д Кажете, че си търсете хубав използван ковчег и той ще ви насочи към един. Щом влезне вътре, за да го „тества”, затворете капака. Той обаче ще излезне и ще ви даде една кърпичка (Така той казва, че се интересува!). Поискайте пак да видите ковчега и щом влезне вътре използвайте пироните, за да го затворите… перманентно. Вземете crypt key, точно над бюрото и излезте. Продължете надясно, където се провежда състезание по надплюване.
Говорете с отговорника. Представете му се и се опитайте да плюете. Без успех. Използвайте рога, който купихте от антикваря (ship’s horn). Ще разполагате с няколко секунди. Ако не успеете, пак надуйте. Щом The Spitmaster изчезна за момент, вземете кое да е от трите флагчета и Гайбръш автоматично ще ги размести. След това ползвайте crazy straw с green drink и пробвайте пак. Второ място! Пийте още един път, но не бързайте да плюете. Следете жената най в дясно. Щом вятърът духне червения й шал в скута, тогава изстреляйте слюнката. Първото място ви носи spit plague.
Отидете при антикваря и му я дайте. Първоначално той ще откаже, но бъдете настоятелни и кажете, че това съдържа част от слюнката на човека, победил LeChuck. Ще получите 6000 жълтици. Тичайте при Kate и й кажете, че искате да неамете лодката й. Ако не сте погледнали в книгата „Great shipwrecks of our century”, направете го преди да потеглите. Изберете координатите, които видяхте там (в моя случай бяха 42N 86W, но може и да са на произволен принцип при всяка игра). Кажете на Kate, че ще се гмурнете, за да търсете потъналия кораб и щом стигнете дъното, вземете главата на маймуната. Издървайте котвата и автоматично ще се върнете на острова. Занесете придобивката си на актикваря и ще получите първото парче от картата. Време е за второто.
Отидете на скалата, където излетя парчето от имението на Elaine. Използвайте въдицата, за да го вземете, но един гларус ще ви го отмъкне и ще отлети към голямото дърво горе. Последвайте наглата птица. Качете се на дъската и поставете греблото (oar) в първата дупка. Качете се на него. Вземете дъската и я поставете във втората дупка. Качете се на нея. След това вземете греблото и го поставете в третата дупка. Тук Гайбръш ще каже, че е схванал идеята и ще се качи сам до горе. Най в ляво има малка беседка с телескоп. Вземете го. Влезте в колибата и използвайте кучето върху купчината, за да се сдобиете с второто парче.
Обратно на кораба и към…

Phatt Island

Отидете до карата и при водопада. Качете се до пътеката горе, за да отидете до горната част. Използвайте Jojo върху помпата (никога не бихте се сетили нали :Д) и слезте обратно долу. Минете през новообразувалата се дупка. Следвайте тунела и след това се качете до малката къща горе на хълма. Влезте вътре и говорете с Rum Roger. Попитайте го за карта и след това кажете, че ще го убиете. Той ще ви предизвика на състезание по надпиване. Щом ви донесе питието го вземете и изсипете в черното дърво. Комбинирайте празната чаша с near grog-а, който взехте от Kate. Така победата ви е в кърпа вързана.
Щом пиратът припадне, поставете огледалото върху рамката в дясно и излезте навън. Използвайте телескопа върху гротесктната статуя.
Прозорецът обаче пречи на лъча. Отворете го и пробвайте пак. Запомнете кой камък бе осветен и се върнете вътре. Натиснете го посредством PUSH командата и ще се озовете в тайно помещение, в което е третото парче от картата. Вземете го и се върнете по познатия път до кораба. От тази стая се излиза от дупката в ляво.

Scabb Island

Отидете на гробищата и използвайте crypt key, който взехте от Стан върху единствената крипта (другите са записани като tombs – гробници). Влезте вътре и намерете ковчега на Rapp Scallion. Всеки един ковчег е надписан с цитат. Цитатите можете да научите книгата „Famous Pirate Quotations”, която взехте от Phatt. Нужния в моя случай беше „Roses are red, Violets are blue…” и т.н. Отворете ковчега и вземете малко от прахта на мъртвия.
Посетете магьосницата в блатото и започнете да разглеждате бурканите на рафтовете. Намерете Ash-2-Life (намира се на най-долния рафт в средата). Опитайте се да го вземете и жената ще ви заговори. Поискайте такъв елексир и тя ще ви направи (ако имате прах и книгата “The Joy of Hex”, а би трябвало, ако следвате това ръководство, ще го получите автоматично).
Сега се върнете в криптата и съживете мъртвия пират. Искайте му парчето от картата. Говорете с него докато не ви каже, че газта в ресторанта му май е пусната и трябва да бъде изключена. Предложете помощта си и той ще ви даде ключ. Отидете до плажа и използвайте ключа върху вратата на единствената малка сграда там. Вътре спрете газта посреством коя да е от врътките и се върнете в криптата. Съживете Rapp отново и му кажете, че опасенията му не са били напразни, но вие сте се погрижили. Ще получите четвъртото парче от картата.
Върнете се в града и посетете картографа. Сега, като притежавате всички парчета от картата, е добре някой да ги превърне в едно цяло. Дайте лещата от малкия фар в библиотеката на Wally, а след това му дайте кое да е от парчетата. Гайбръш ще му даде и останалите и ще попита дали може да я съедини. Wally ще поиска любовния си елексир от магьосницата в блатото. Отидете там и й кажете какво ви трябва. Тя ще ви го даде, но в този момент ще усети нещо нередно (по-точно ще ви каже точно какво става :Д). Върнете се обратно само, за да видите, че картографа, заедно с картата, е бил отвлечен от LeChuck.
Хайде пак към блатото. Забелязахте ли голямата дървена кутия още в самото начало? Влезте в нея посредством USE командата.

Part III: LeChuck’s Fortress

Щом Гайбръш излезне от сандъка тръгнете надясно и се качете по стълбите. Продължете още един екран надясно и ще се озовете пред три врати. Всяка от тях има части от тялото на скелет. Помните ли песента от съня? Записана е на хартията с плюнката на Largo. По принцип четирите стиха били на произволен принцип при всяка игра, затова не е ясно дали и вие ще имате същата комбинация, но… Идеята е същата. Ето моят текст:

Куплет 1:
The leg bone is connected to the head bone.
The head bone is connected to the hip bone.
The hip bone is connected to the rip bone.

Куплет 2:
The rib bone is connected to the arm bone.
The arm bone is connected to the head bone.
The head bone is connected to the leg bone.

Куплет 3:
The leg bone is connected to the hip bone.
The hip bone is connected to the arm bone.
The arm bone is connected to the head bone.

Куплет 4:
The head bone is connected to the rib bone.
The rib bone is connected to the hip bone.
The hip bone is connected to the arm bone.

Обърнете внимание на удебелените думи. Само и единствено те ви интересуват. Както вече казах, трябва да преминете през четири врати в правилен ред, за да стигнете края на лабиринта. Трите части от всяка врата трябва да съответстват на тези в песента, на удебелените части. За първата врата, това са крака (leg), глава (head) и ханша (hip). Вратите се отварят с PUSH командата, а не с OPEN. Ако направите всичко правилно ще се озовете пред голяма врата с множество резета. Отворете я и влезте вътре. Опитайте се да вземете големия ключ до трона на LeChuck и ще бъдете хванати.
Ще се озовете, заедно с Wally, над басейн с киселина. Поговорете със злия пират докато си тръгне. След това използвайте сламката върху зелената напитка и плюйте (няма значение кое действие ще изберете, всички правят едно и също) върху тигана в предната централна част на екрана, за да го завъртите в желаната посока. След това изстреляйте две плюнки по посока на щита в дясно. Вече сте сводобни, но е прекалено тъмно.
Отворете juju bag, в която има кибрит и любовна бомба. Използвайте клечките.

Part IV: Dinky Island

Станете от земята и вземете bottle пред вас. След това вземете crowbar в ляво, под папагала и отворете бъчвата отдолу. Гайбръш автоматично ще вземе cracker. После вземете martini glass точно пред бялата машина и я използвайте с окена. За да получите чаша с дестилирана вода, използвайте чашата с морска вода върху машината (still). Продължете наляво докато стигнете черно петно сред дърветата, озаглавено jungle. Влезте вътре.
Продължете надясно и ще стигнете до малко езеро и голям сандък пред него. Вземете въжето (rope) и използвайте crowbar върху сандъка, за да го отворите. Вземете dynamite. Сега се върнете един екран назад и свийте наляво. Ще стигнете до голямо дърво с торбичка, която виси от него. Използвайте бутилката с дървото, а след това счупената бутилка с торбичката. Вземете кутията, която ще изпадне. Използвайте дистилираната вода върху новата си придобивка и ще се сдобиете с още две бисквити.
Върнете се на плажа и дайте трите бисквити на папагала. При всяка една той ще ви казва част от пътя до съкровището.
Отидете в джунглата и дясно до езерото. После два екрана надясно (east) до динозавъра. След това два екрана нагоре (north) до купчината камъни. От там един екран надясно (east) и ще се озовете до голямо X – съкровището. Използвайте лопатата, за да издълбаете дупка.
Комбинирайте клечките кибрит с динамита и го използвайте върху дупката. Сега използвайте crowbar с въжето и го метнете към twisted metal rods в горната част. И тук ще стигнете до началната сцена преди надписите още.
Въжето обаче ще се скъса и ще се озовете в много тъмно място. Включете осветлението с копчето, което се намира леко в дясно. Мърдайте курсора докато го намерите. Следва драматична сцена, в която LeChuck казва, че е брат на Гайбръш и се опитва да го прати в друго измерение посредством вудукукла. Успява обаче единствено да го телепортира в… съседната стая. Но той е упорит и пробва пак. Резултатът е същия.
Щом имате контол над героя си, отидете в стаята горе. Отворете единствените четири кутии, които можете. В две от тях има root bear, в една има balloon, а в последната Kewpie Voodoo dolls. Вземете всичко от кутиите и се върнете обратно. Продължете надясно към стрелките First Aid. Опитайте да вземете двата скелета – родителите на Гайбръш. LeChuck ще се появи и ще ви телепортира в стаята с кутиите. Върнете се и опитайте отново (няма значение дали ще са Mom или Dad’s Remains). Ще се сдобиете с череп. LeChuck обаче отново ще ви върне, този път един екран назад. Сега отидете до помещението за бърза помощ и отворете кошчето за боклук долу, след което вземете съдържанието му – surgical gloves (две на брой). Също така отворете medical drawer и вземете hypodermic syringe. През цялото време ще бъдете телепортирани на различни места – малко досадно, честно казано. Лично аз се оказах до съседното на стартиращото помощение – това с голямата врата към асансьор. Отидете един екран наляво и вземете ticket от разбития съндък със съкровището.
Продължете още наляво докато стигнете до стаята с надпис Elevator. Влезте във вратата горе. Използвайте балона и двете ръкавици със зеления helium tank. Можете да ги използвате ако желаете, за да се насладите на смешния глас на Гайбръш, но иначе не правят нищо друго. След това използвайте coin return копчето на машината за грог и LeChuck ще се появи. Щом се наведе да вдигнете монетата, откраднете бельото му.
След като ви телепортира, изчакайте го да дойде и му дайте clean, white hankie, която имате от Стан. Той ще си издуха носа и ще ви я върне. Сега отидете до асансьора, отворете го с PUSH командата върху call button и влезте вътре. Щом LeChuck се появи, използвайте ръчката в ляво, за да затворите вратата. Вземете crispy beard bits и излезнете в алеята от първата част.
Използвайте куклата, черепа, използваната кърпичка, брадата и бельото с juju bag и ще се сдобиете с кукла на LeChuck. Върнете се обратно в асаньора и слезте долу. Щом „братът” се появи, използвайте спринцовката върху куклата и последвайте LeChuck. На следващия екран кажете, че се чудите какво ще стане ако откъснете крака на куклата (последната реплика)…
След това просто се наслаждавайте на абсурдния завършек :Д (няма значение какво ще отговаряте от репликите, които ще се появяват от време на време).

List
Stories