Heavy Rain Trophy Guide


Информация:
Степен на сложност: 4/10
Време за всички трофеи: 20-25 часа

1
2
4
50
Happy Birthday
Complete the Drawing + Set the table + Play with kids

Придобива се след: Father & Son (но се изпълнява по време на Prologue)
Това си е казано достатъчно ясно. Щом Итън стане, нека се изкъпе в банята и се облече. Слезте долу и завийте наляво (ляво на Итън) и в края на стаята пак в ляво, за да стигнете до работния кабинет. Седнете на стола и започнете да следвате инструкциите на екрана. Не ставайте докато Итън не изпише името си и не каже, че плановете ще са готови до понеделник. След това изчакайте да се върнат жената и децата. Навъртайте се около нея докато не Ви помоли да поставите чинии на масата. Те се намират в шкафа точно зад самата маса във всекидневната. Поставете ги и излезте в градината – врата срещу кухнята, в противоположния край. Изберете да си играете първо с рожденика, а след това и с Шон. Не го поставяйте на земята докато самата игра не реши това. Накрая задължително спечелете битката с мечовете.
Interactive Drama
Thank you for supporting Interactive Drama


Придобива се след: Father & Son
Този трофей казват, че задължително се отключва в процеса на играта. Някои казват, че става веднага след втората част The Mall, други след третата. При мене обаче лично се отключи след третата Father & Son и то едва след като бях успял да придобия и горния трофей Happy Birthday. Щом приключите с Father & Son и Ви се появи съобщение, че сте придобили Happy Birthday, би трябвало и Interactive Drama да се отключи.
Good Father
Follow the schedule and put Shaun to bed at a reasonable hour/good mood

Придобива се след: Father & Son
В кухнята имате график, който трябва да следвате. Също така имате два часовника на разположение, с които да гледате колко е часът. Всяко едно от действията трябва да бъде изпълнено в рамките на плюс-минус 15-20 минути, за да се зачете като успешно.
4:30 – Snack: В кухнята има кошница с портокали, а в дясно има шкаф с чипс. Каквото и да изберете, ще се зачете.
6:00 – Homework: Кажете на Шон, че е време да си напише домашното и седнете на масата докато приключи. След това му го проверете.
7:00 – Dinner: В хладилника има пица. Вземете я и я занесете до микровълновата. След това я изкарайте и отрежете парче.
8:00 – Bed: Кажете на детето, че е време да си ляга. Щом Ви поиска мечето, слезте долу до пералното помещение (в дясно на кухнята) и вземете играчката. Занесете я, завийте го и… ще отключите трофея.
White Knight
Beat Troy

Придобива се след: Sleazy Place
Щом приключи разговорът с Лорън и излезнете навън, ще се сблъскате с Трой. Той ще влезне вътре и ще започне да бие жената. Върнете се обратно и се постарайте да спечелите битката, следвайки QTEто.
Private Eye
Lead Lauren to talk about her son

Придобива се след: Sleazy Place
За да отключите този трофей трябва да изберете Trick от опциите по време на разговора и жената ще разкаже за сина си.
FBI Investigator
Find all clues related to the Origami Killer in the scene

Придобива се след: Crime Scene
Целта Ви тук е да намерите абсолютно всички следи на местопрестъплението, които са или може би са свързани с убиеца. А те са:
В палатката имате 5: лицето на момчето, раната на крака, орхидеята на гърдите, оригамито в ръката, втори поглед върху ръката.
Последвайте следата от орхидеята.
На релсите имате две неща: кървавите петна и следите от гуми.
Пак до линиите, на оградата вижте кръвта.
И на последно място, горе на хълма до оградата: следите от гуми и стъпките в калта.
Good Friends
Play two games successfully and buy him candy

Придобива се след: The Park
В парка имате няколко игри на разположение. Трябва да играете на две от тях със сина си. След това му купете бонбони от мъжа близо до въртележката.
Got to Remember!
Remember what time it was in the park and what Shaun was wearing.

Придобива се след: Welcome, Norman!
След като Норман се запознае с офиса, колегите, шефа си и си поиграе с ARI, ще видите Итън, който говори с детектива. Тук е важно да си спомните точно колко е бил часът в парка и дрехите на Шон.
Час: 4:15
Яке: Бежово
Дънки: Зелени

Negotiator
Persuade the robber to leave

Придобива се след: Hassan’s Shop
Щом отидете в дъното на магазина, крадец с пистолет ще влезне. Нека Ви забележи. От диалоговите опции изберете следното: Calm, Name, Reason, Help, Affective, Nothing Serious (тук би трябвало да изберете около три от изброените, за да се появи Killer опцията), Killer, Drop Weapon… Не е задължително в началото да са точно в този ред, но последните две са задължителни.
VIP
Leave home without being spotted by the journalists.

Придобива се след: Paparazzi
Излезте от задната врата, прескочете оградата и отидете до колата. Този трофей е сравнително лесен, но трябва да бързате. Ако се забавите повече от нужното, журналистите ще Ви забележат.
Agoraphobia
Knock down 50 passer-by

Придобива се след: Lexington Station
Щом се задейства сцената, в която всички около Итън са като статуи, започнете да тичате наоколо и да бутате хората. Не обръщайте внимание на червения балон и не го следвайте. Просто бутайте хората. Ако искате ги бройте, но така или иначе се постарайте да бутнете колкото се може повече.
Lucky Locker
Find the correct locker on the first try.

Придобива се след: Lexington Station
Целта тук е да намерите правилното шкафче още от първия опит. Щом влезнете в помещението, използвайте X, за да проверите кое е то (18 ред, 3то шкафче).
Blunder
Shoot Nathaniel

Придобива се след: Nathaniel
Щом пообикаляте апартамента няколко минути, Натаниел ще се появи. Блейк ще го провокира той ще изкара пистолет срещу полицая. Използвайте R1, за да го застреляте.
Self Control
Do not shoot Nathaniel.

Придобива се след: Nathaniel
Това е обратно на горното. Избирайте опции, с които да го успокоявате и щом се появи опцията да остави оръжието си, я изберете. Но каквото и да правите, не натискайте R1 като се появи като опция.
Baby Master
Make no mistakes taking care of the baby.

Придобива се след: Suicide Baby
Един от по-досадните трофеи. След като спасите майката, тя ще Ви помоли да се погрижите за бебето. Измийте си ръцете в кухнята и сменете памперсите. След това затоплете млякото и нахранете бебето. Накрая го приспете. По принцип не е трудно, просто следвайте QTEто много внимателно и ако направите дори една грешка, излезте до главното меню и изберете Continue, за да пробвате отново.
Good Driver
Complete the Bear Trial successfully.

Придобива се след: The Bear
Щом стигнете до магистралата, приемете предизвикателството и следвайте QTEто, за да приключите успешно. Доста е дълго и е един от по-трудните моменти в играта, но не е невъзможно. Грешки можете да допускате. Трофеят ще се отключи при всички положения, стига да излезете жив от колата накрая.
Kamikaze
Take the best route on the highway.

Придобива се след: The Bear
Това е един от по-трудните трофеи. Целта Ви е да стигнете до края без грешки по време на QTEто и да изберете най-добрите маневри по време на самоубийственото си каране. По принцип там, където нямате избор за посока, просто трябва да внимавате и да действате бързо. На останалите места следвайте тези посоки:
Ляво, Дясно, Ляво, (Четири мили остават) Дясно, (Три мили остават) Дясно, (Две мили остават) Дясно, Дясно. Тук има малко по-трудна част, защото ще видите как се появяват две иконки, сякаш Ви подканват да изберете дали да наведете джойстика наляво или надясно, но ТОВА НЕ Е ТАКА. Тук трябва да го наклоните първо на едната, после на другата посока (няма значение последователността). Целта е да не се ударите в полицейската кола. Ако това стане, значи сте се провалили. При следващото ляво или дясно няма значение кое ще изберете. След това вече дори и да сбъркате, няма да окаже влияние върху трофея.
Cat & Mouse
Beat Korda in the cold storage.

Придобива се след: Covered Market
Тук просто трябва да следвате QTEто и да внимавате да не изпуснете Корда.
Tough Guy
Defeat Gordi's bodyguards.

Придобива се след: Kramer’s Party
В края на разговора Ви с Горди, той ще се раздразни и ще извика бодигардовете си. Постарайте се да да спечелите битката с тях. За всеки случай не Ви препоръчвам да бъркате по време на QTEто.
Coward!
Give up or fail the Butterfly Trial.

Придобива се след: The Butterfly
Тук трябва да стигнете до мястото с електрическите трансформатори, след като преминете през тунела със стъклата. В ляво на Итън има синя врата с надпис Coward. Минете през нея и ще спечелите трофея.
Electrified
Complete the Butterfly Trial successfully.

Придобива се след: The Butterfly
Подобно на горното, но… трябва да преминете през мрежата от електрически кабели успешно.
Good Cop
Stop Blake from hitting Dupre

Придобива се след: Shrink & Punches
Щом детективът започне да бие психолога, се намесете и го спрете.
Bad Cop
Do not stop Blake form hitting Dupre

Придобива се след: Shrink & Punches
Тук просто не правете нищо щом Блейк започне да бие психолога. Оставете сцената да се развие от самосебе си.
Gold Finger
Cut off your finger using axe , knife or pliers + disinfect or cauterize the wound

Придобива се след: The Lizard
Щом времето започне да тече, от вас се иска да си отрежете пръста пред камерата. Ето един от вариантите за този трофей:
В ляво на масата има парче желязо, вземете го и отидете до кухнята. Включете котлона и го нагорещете. Оставете го на масата и се върнете в кухнята. На стената в ляво има нож. Оставете и него на масата и седнете. Отрежете си пръста и щом Итън падне на земята, крещейки от болка, изберете нагорещеното желязо и той ще прогори раната.
Butcher
Cut your finger using the saw or scissors

Придобива се след: The Lizard
Това е по-бруталният вариант на горното. В мивката има ножици, а трион ще намерите на пода в дясно на масата мисля. Отрежете си пръста с един от тези инструменти и не правете нищо друго за раната (визирам нещата, които се искаха в горния трофей).
Fugitive
Manage to escape Blake in the subway station

Придобива се след: Fugitive
Целта Ви е да избягате от полицията. Нека Мадисън избута дървените плоскости пред прозореца и след това премести червената дървена кутия отдолу. Помогнете на Итън да излезне и след това следвайте QTEто през метрото докато се спасите.
Hands Up!
Get arrested by Blake

Придобива се след: Fugitive или On the Loose (и в двете можете да бъдете арестуван от Блейк)
Просто трябва да бъдете заловени.
За Fugitive е достатъчно да преместите кутията под прозореца и да чакате полицията да влезне.
За On The Loose се качете на покрива на мотела и не изпълнявайте командите на QTEто.
Ludwig Von
Play the piano without a wrong note.

Придобива се след: Jayden Blues
В началото на тази част Норман ще свири на пианото. Не се проваляйте по време на QTEто нито един път.
Detox
Resist triptiocaine.

Придобива се след: Jayden Blues
Този сегмент от частта ще се случи само ако Итън е успял да избяга от полицията. Целта Ви тук е да издържите и да не взимате лекарството от шкафчето до леглото. Отидете в банята и пуснете душа.
Wise Guy
Switch off the camera in the surveillance room before saving Ethan.

Придобива се след: Under Arrest
Тази част я има само ако Итън бъде заловен за първи път след Fugitive или On The Loose.
Щом Норман излезне от стаята за разпит, отидете в кабинета си и използвайте ARI, за да разучите новите следи. Като приключите, излезте и се върнете до стаята за разпит. Кажете на охраната да Ви остави сам и помогнете на Итън да се изправи. След това излезте и отидете до стаята, която служи за наблюдение. Кажете на полицаят да си почине и изключете камерата. След това вземете черното яке, ключовете от бюрото (намира се отвън, по диагонал от това на Блейк) и отидете при Итън.
I’m A Killer….
Кill the drug dealer.

Придобива се след: The Shark
Щом приключи QTEто с мъжа, ще получите избор да го убиете или да го зашеметите. Изберете първото.
I’m Not A Killer….
Do not kill the drug dealer.

Придобива се след: The Shark
Като горното, но тук трябва да изберете да не убивате мъжа.
Smart Girl
Do not drink the doc’s beverage.

Придобива се след: The Doc
Няма значение дали ще премете или откажете напитка от лекарят – той ще Ви даде при всички положения. Но каквото и да правите, не пийте от нея. Като Ви попита защо, изберете Не.
Queen of Ropes
Escape before the doc returns

Придобива се след: The Doc
Ако бъдете хванати от лекаря, целта е да се измъкнете от въжетата преди той да се е върнал. За целта избутайте бормашината и с нейна помощ срежете въжетата. Също така се постарайте да спечелите боя и да убиете доктора.
Goodbye Mad Jack
Survive the fights against Mad Jack

Придобива се след: Mad Jack
Тук целта Ви е да оцелеете и двата сблъска с Джак. Използвайте ARI когато Ви се позволи и разгледайте следата от кръв, която води до киселината (на мястото има и други следи, които можете да разучите). Погледнете вътре и това ще задейства първия бой. По някое време Джейдън ще спечели, но ще получи пристъп. Не правете нищо и Джак ще се възползва по някое време, което ще задейства и втория бой. Следвайте QTEто, за да спечелите и да отключите трофея.
The Chef
Prepare a good omelet on time.

Придобива се след: Eureka
Още един досаден трофей. Лорън ще поиска нещо за ядене. Отидете в кухнята и вземете яйцата от хладилника. След това тиган и използвайте котлоните, за да направите омлет. Следвайте QTEто докато Скот не каже, че е готово.
I’m Not Scared!
Follow your brother without making any mistakes.

Придобива се след: Twins
Тук се налага да сте много внимателни, защото има доста действия, които трябва да направите БЕЗ ГРЕШКА!. Има няколко аутосейва по време на частта, затова ако дори само за секунда се разсеете и сбъркате, се върнете до главното меню и изберете Continue.
Pride Saved
Take off no more than one piece of clothing during the strip-tease.

Придобива се след: Sexy Girl
Щом стигнете до стаята на Пако и той Ви принуди да му танцувате, разкопчейте само копчетата на блузата си и следете за Lamp репликата. Изберете нея и следвайте понататъшните инструкции.
Unforgivable
Do not forgive Madison.

Придобива се след: On the Loose
В началото на частта изберете да целунете Мадисън. След секс сцената се облечете и отидете до якето й. Щом тя Ви разкрие всичко, изберете да не й простите.
Lover Boy
Forgive Madison.

Придобива се след: On the Loose
Идентично с горното, но като се появи опцията за прошка, изберете да простите.
Escape Master
Escape the police at the motel.

Придобива се след: On the Loose
Тук няма значение дали ще изберете да целунете Мадисън, дали ще й простите или не. Щом тя излезе отвън и предупреди Итън за полицията, ще последва дълга серия от QTEта… В края изберете да скочите от покрива и след това отмъкнете таксито.
Swimming Instructor
Save Lauren underwater.

Придобива се след: Trapped
Щом Скот успее да се освободи от въжетата, погледнете към Лорън. Не избирайте R1 преди да развържете нейните въжета. Едва тогава разбийте стъклото, за да излезете.
Invincible Scott
Do not get shot in Kramer’s villa.

Придобива се след: Face to Face
Тук просто следвайте QTEто много внимателно. Не трябва да правите грешка докато стигнете до кабинета на Крамър.
Kind Hearted
Give Kramer his medicine.

Придобива се след: Face to Face
Когато Крамър получи инфаркт в края на частта, отидете до чекмеджето и му дайте хапчетата.
Sacrifice
Drink the poison.

Придобива се след: The Rat
Тук описанието си казва ясно. Като Ви се даде опция, изпийте отровата.
(Ако сте изпълните успешно и петте изпитания, тук ще се отключи и Trial Master, но за това малко по-надолу)
Clever Dad
Work out where Shaun is held.

Придобива се след: Killer’s Place (но се изпълнява по време на The Rat)
Ако не сте изпълните и петте изпитания, няма да знаете къде точно е затворен Шон. Ще се наложи да налучкате адреса. Това обаче може да се случи само ако сте издържали поне 3 или 4 от изпитанията, защото иначе адресите са прекалено много. Ако се справите точно, трофеят ще се отключи. Правилният отговор е 852 Theodore Roosevelt Road.
Cold as Ice
Survive the explosion by hiding in the fridge.

Придобива се след: Killer’s Place
Целта тук е Мадисън да се измъкне жива от апартамента на убиеца, независимо от изборите й. Проверете стената точно до вратата, след това измъкнете радиото и си пробийте път до банята. От там просто следвайте QTEто до кухнята и се скрийте в хладилника.
Simple Mind
Save the Origami Killer before he falls, with Jayden or Madison.

Придобива се след: The Old Warehouse
Ако Шон не е познал адреса или е в затвора, но Мадисън или Норман са разбрали къде е скрито детето, ще имате сблъсък с убиеца. Към края на дългото QTE ще трябва да избирате дали да го оставите да умре или да го спасите. Изберете да му помогнете (След това той умира така или иначе).
So Close…
Reach the end with all characters… and die.

Придобива се след: The Old Warehouse
За да отключите този трофей трябва да сте стигнали с всички персонажи до края. С други думи Итън не трябва да е в затвора и да познае адреса, Норман също трябва да е разбрал кой е убиецът, а Мадисън да е намерила адреса сама (ако някой от мъжките персонажи не знае точното място, ще получите възможност Мадисън да се обади и да му каже). Когато Джейдън започне битката с убиеца, не правете нищо и го оставете да умре.
Когато Мадисън се опита да говори с детектива и се опитат да я откарат до колата, не правете нищо.
Когато Итън спаси Шон, го отнесете до вратата и го оставете пред нея. Щом я отворите, полицията ще го застреля.
Heavy Rain Hero
Finish Heavy Rain

Придобива се след: The Old Warehouse
Завършете играта. Без значение от финала.
Four Heroes
Complete the story with four characters alive.

Придобива се след: The Old Warehouse
Това е при най-щастлив развой на събитията.
Всичките персонажи трябва да стигнат до финалът. Итън не трябва да е в затвора и да познае адреса (или Мадисън да му каже), Джейдън трябва да разбере кой е убиецът (или Мадисън да му каже), Мадисън трябва да намери адреса от лаптопа на убиеца, като преди това разбере кой е той от майка му. Също така тя трябва да влезне при Итън и да го предупреди, че полицията е отвън. Така ще го спаси от разстрел.
По време на битката с убиеца, му помогнете, когато получите възможност.
Trial Master
Succeed in all Ethan’s trials.

Придобива се след: The Rat
Итън трябва да се справи с всяко едно от петте изпитания. Ако сте се провалили или пропуснали някое, ще трябва да играете играта от там до края. Изиграване само на дадените части няма да Ви помогне.
Nerd
Find all clues using ARI (Crime Scene + Mad Jack + Fish Tank) and find the Origami Killer.

Придобива се след: Solving The Puzzle
Целта е тук да откриете кой е убиецът като използвате следите от споменатите вече части. Казват, че са Ви нужни всички следи в играта, за да отключите този трофей, но аз поне не бях събрал някои от тези в Crime Scene и Mad Jack. Все пак щом разбрах самоличността на убиеца, трофеят се отключи. Най-важните и задължителни следи са: гумите от колата в Crime Scene, пистолетът и квитанцията от бензиностанцията във Fish Tank. Също така от същата част часовникът, който убиецът носи и можете да видите в клипчето, което ARI е заснело по време на боя. (Всъщност часовникът Ви казва, че е полицай (Можете да разберете, че е полицай ако сте взели и пистолета от Fish Tank), а квитанцията смалява достатъчно кръга на заподозрени. Щом изберете питанката, не обвинявайте Блейк, а съпоставете геоанализа върху картата и Норман ще разбере кой е Оригами убиецът).
Save the Kid
Save Shaun

Придобива се след: The Old Warehouse
Целта тук е да спасите Шон. Няма значение с кой персонаж. Просто той трябва да не се дави.
Perfect Crime
Clean Manfred’s shop of evidence + Let Lauren, Hassan and Kramer die + Kill Madison and Jayden + Origami Killer free.

Придобива се след: The Old Warehouse
Целта тук е убиецът да се измъкне без свидетели. Има няколко метода това да стане като целта е всички да умрат.
Каквото и да правите обаче трябва да започнете от Hassan’s Shop. Щом крадецът влезне, не правете нищо и го оставете да убие продавача.
Нека Итън бъде заловен след изпитанието с гущера.
В магазина на Манфред изчистете всички отпечатъци (в най-добрия случай ще имате два телефона, лупата, чашите и бутилката, балерината, дръжката на входната врата… Може да се наложи да чистите витрината, на която Лорън се обляга, прозореца в офиса и банята, ако сте ги ползвали). Тук също така имате и време. Ако се забавите прекалено много полицията ще дойде. Щом излезете и не се озовете автоматично в управлението, значи всичко е минало добре.
В On The Loose целунете Мадисън и й простете. След това нека Итън бъде заловен и вкаран в затвора.
В Trapped оставете Лорън да се удави.
В Face To Face не давайте хапчетата на Крамър.
Щом Мадисън бъде затворена в тайната стая на убиеца (това става като объркате паролата на лаптопа четири пъти или пък разберете адреса и тръгнете да си ходите) не правете нищо. Оставете я да се задуши.
Тук трябва задължително да разберете кой е убиецът с Норман и да отидете до мястото. Щом започне битката между двамата не правете нищо и го оставете да умре.
Има и други по-лесни методи, защото на няколко места по време на играта персонажите могат да намерят края си, но сцените със Скот са задължителни и трябва да се изпълнят точно така.
All Endings
See all endings

В играта има общо 18 епилога, като те са разпределени из около 6 различни финала. При всеки финал обикновено гледате по 3-4 епилога.
HEAVY RAIN™ Master
Unlock all trophies

Този трофей се отключва след като отключите всички 56 трофея по-горе…

List
Stories