Blackwell Unbound Walkthrough


Преди да стартирате Нова игра включете коментарите от менюто с опции. Те могат да се прескачат със space бутона, затова няма да Ви пречат кой знае колко, но са нужни за едно от постиженията.

Играта започва с Лорън и нейните мисли, докато е в мястото, от което изпраща мъртвите към... "спасението" им. След началните надписи ще се озовете в апартамента на Лорън и тя ядосно ще излезне на балкона. Можете да сменяте персонажите с tab бутона на клавиатурата или посредством двете букви под инвентара. Изберете Джоуи, призрака, и говорете с Лорън докато й мине. Превключете обратно на нея и с десния бутон на мишката кликнете върху списъка със случаите (Case List) и прегледайте двата незадраскани реда. След това вземете камерата (в дясно на масата) и диктофона (в дясно на дивана).


Dreamcatcher Achievement
Щом диктофонът е в инвентара Ви, кликнете го с десния бутон. След това започнете да прослушвате сънищата на Лорън докато постижението се появи. Щом тя каже, че мрази този сън, сте готови. Мисля, че се падаха около 13-14 прослушвания.


Shivah Call Achievement
Това постижение ще отключите трудно ако не знаете за какво става дума. "The Shivah" е друга игра на Wadjet Eye Games, в героят от картинката се казва Russell Stone - главен персонаж във въпросната. Кликнете върху указателя на масата и потърсете за името. След това отидете до телефона и се обадете. Следва кратък разговор и постижението е Ваше.


Shutterbug Achievement 1/4
Изберете камерата от инвентара и снимайте Джоуи. Така ще получите първата от четирите бонус снимки, които са нужни за отключването на Shutterbug постижението. Важно е да запомните, че трябва да направите и четирите снимки в една игра. Ако пропуснете някоя, а другите 3 лесно могат да бъдат пропуснати, ще трябва да започнете отначало или поне да заредите запазена игра, в която останалите персонажи са още... достъпни.

Щом приключите тук, излезте от апартамента и посетете Roosevelt Island Promenade. Ще се запознаете с първия си призрак, който е и целта на случая. Превключете на Джоуи и хванете саксофона на мъжа, за да привлечете вниманието му. Говорете с него докато не Ви удари с инструмента в лицето.


Take it on the Chin Achievement
След като бъдете ударени веднъж, не говорете с мъжа и не хващайте повече саксофона му. Така ще бъдете сигурни, че това постижение ще стане ваше в края на случая.


Shutterbug Achievement 2/4
Преди да си тръгнете, снимайте мъжа.

Върнете се обратно в апартамента и посредством телефонния указател намерете адреса на Johnny Ivory's. Посетете мястото.


Shutterbug Achievement 3/4
Снимайте Сесил - мъжа зад пианото - за своята трета снимка.


Floating Head Achievement
Вземете Case List-а от инвентара и кликнете с него върху масата най-напред в дясната част на екрана. Повторете процедурата 3-4 пъти докато главата на Сесил на изхвърчи във въздуха и той не се засмее.

Говорете със Сесил за всичко. Щом изчерпате репликите, кликнете върху снимката зад главата му и обърнете внимание на мъжа и жената там, както и на плаката под рамката. Говорете отново със Сесил и го попитайте дали няма снимка, която да Ви даде. Казва, че няма, затова използвайте камерата върху снимката на стената, за да се сдобиете с копие.
Превключете на Джоуи и обърнете внимание на името върху нотните листове. Обратно на Лорън, питайте Сесил за това, но той няма да Ви каже нищо. Сега, след като имате името на звукозаписната компания, от плаката под рамката, се върнете в апартамента на Лорън и я потърсете в указателя. Също така пробвайте и името от нотните листове, но без успех. Можете да вдигнете и телефона, за да чуете, че братът на Лорън се обажда. Тя обаче ще му затвори.

Посетете мястото на компанията.


Shutterbug Achievement 4/4
Снимайте Дуейн, с което ще отключите и това постижение.

Говорете с Дуейн за всичко. Щом приключите, използвайте снимката от пиано бара и той ще се сети за "C-Sharps". Говорете с него за тях, а след това комбинирайте C-Sharps със името на Сесил в бележника, за да направите връзката. Говорете отново с Дуейн и ще се сети още неща.
Върнете се при Сесил и говорете с него за това. Той ще Ви каже истината. Говорете отново за призрака докато не Ви помисли за репортер от вестник. Вече разполагате с нова информация.

Обратно в апартамента. Използвайте указателя, за да намерите телефона на вестника "New Yorker". Обадете се по телефона, но без резултат. Време е за ново посещение. Отидете до офисите на въпросния вестник, за да се видите с Мичъл. Разпитвайте го за Айзък Браун докато не научите за сестра му. След това използвайте всички опции в менюто с диалозите. Щом приключите, се върнете при Сесил и го питайте за сестрата. Той ще се стресне и ще се ядоса. Каквото и да кажете, ще Ви помоли да напуснете.
Превключете на Джоуи и погледнете Сесил. На призрака веднага ще му стане ясно, че е намесена любов. Пак поемете контрол на Лорън и го питайте за любовта, след което го накарайте да говори. Питайте го за Айзък и сестра му докато започне да се повтаря. Ако сте разпитали за всичко, щом му кажете чао, той ще се сети за един техен дует. Говорете отново с него и ще Ви го изсвири. Втори път го помолете да го изпълни. Кликнете върху диктофона и след това върху Сесил, за да го запишете.

Време е да разнищим този случай. Отидете при стареца. Ще Ви срещне побъркана и ядосана жена. Няма значение какво ще й кажете, тя ще си тръгне така или иначе. Използвайте диктофона върху призрака и когато Ви попита дали сте сестра му, отговорете отрицателно. С това този случай ще приключи.


Take it on the Chin Achievement
Тук ще отключите и това постижение ако старецът е ударил Джоуи само един път със саксофона.

Побърканата жена Ви чака и въобще не е доволна от стореното. Тя ще Ви се представи и ще изчезне разярена. Обратно в апартамента. Превключете на Джоуи и говорете с Лорън, за да я успокоите. След това посетете мястото на втория случай - 53rd and Lex. Вратата е заключена, затова изполвайте Джоуи, за да минете през нея. Вътре говорете с призрака за всичко възможно докато не научите, че иска да чуе потропване по "вратата", за да е сигурна, че има гости. Можете да опитате да й се подиграете, но нищо няма да стане. Отидете до вратата и изберете да говорите с Лорън. Поискайте й помощ и й кажете да почука по металната порта. След това говорете с призрака докато не Ви прати по дяволите.
Влезте в караваната в горния край на екрана. Обърнете внимание на две неща - постера на стената и писмото в левия край на масата. И двете изследвайте с десен бутон на мишката. В самото писмо не забравяйте да кликнете върху датата, двата параграфа и най-вече подписа долу. Така ще се добиете с име на човек и име на компания.
Излезте обратно навън и се върнете в апартамента. Потърсете за двете нови неща. Компанията ще се окаже задънена улица, но поне ще намерите телефон на жената. Обадете й се и се представете за служител на компанията. Тя ще Ви каже, че ще говори с вас само срещу заплащане. В дясно над входната врата има буркан с пари за черни дни. Вземете ги и посетете жената.
Говорете с нея за всичко докато не изчерпате възможностите. Ако сте изчерпали всичко от бележника си, в менюто с опциите за диалог ще се появи нова. Искайте нещата на Мавис и ще се сдобиете с плик със снимка и писмо от Мичъл от вестика. Върнете се в апартамента си и ги разгледайте.
Време е да посетим отново репортера. Разпитайте го за Мавис докато не изчерпате всички опции. Също така можете да споменете и за Графинята. След това искайте статията за мъртвата жена.
Върнете се на строителната площадка и говорете с нея. Представете се за сина й и разпитайте за всичко. Така ще научите името на мъжа и сина й.
Обратно в апартамента. Комбинирайте Sam и John Durkin, за да получите фамилията на момчето. Можете да го потърсите в указателя, но няма да имате успех. Потърсете вместо това телефона на Columbia University - името, изписано на тениската на момчето. Обадете се и говорете с него. Представете се за приятел и когато поиска от Вас да докажете, че наистина сте познавали майка му, въведете 3D като номер на апартамента. Разпитайте го за всичко възможно, докато не Ви каже за подаръка за деня на майката.
Отидете пак при журналиста, за да научите какъв е бил този подарък. След което е време да приключите и този случай. Обратно при Мавис. Нека Джоуи говори отново с нея и я попита за подаръка. Тя ще попита какъв подарък и Вие отговорете с "The book". След още една-две реплики, изберете "Out in the hallway" и така ще излезнете извън площадката, което ще помогне на Мавис да се осъзнае. Край на случая. Графинята обаче ще се появи, още по-бясна от предния път.

Обратно в апартамента. Процедурата Ви е известна вече. Нека Джоуи говори с Лорън и двамата ще стигнат до логичното заключение.
(Тук е последният шанс да изпушите 100 цигари, ако още не сте го направили, а сте се насочили към това постижение.Ако играете за другото, тук можете да си запазите играта и след като я приключите, да се върнете обратно тук, да изпушите нужните цигари и да я завършите отново. Така ще си спестите повторното преиграване.)
Посетете журналиста и го накарайте да си признае. Грешни отговори няма, затова просто говорете с него за всичко докато не предложите да напише статия за Вас, като по този начин Лорън ще се превърне в жертва. Автоматично ще се върнете в апартамента си в очакване. Нека Джоуи говори с Лорън докато не изчерпате всички реплики. Графинята ще почука на вратата. Отворете я и говорете с нея. Каквото и да изберете ще стигнете до момент, в който ще тя започна да души Лорън. Изберете запалената цигара от инвентара и я използвайте върху жената. Лорън ще падне в безсъзнание и Джоуи ще поеме нещата. Ще се озовете точно до Графинята. Направете крачка назад и кликнете върху нея. Тя ще приближи една крачка към Джоуи. Отново отстъпете и кликнете върху жената, за да се приближи. Повтаряйте процедурата докато Джоуи е извън балкона, а Графинята на самия ръб. Ако объркате нещо и Графинята се блъсне в призрака или пък Джоуи се отдалечи твърде много, ще трябва да започнете отначало. Щом достигнете до въпросното положение, Лорън ще се събуди. Помете контрол и кликнете върху Графинята, за да я блъснете през терасата.

Край на играта.


Medium Well Done Achievement
Това е ясно. Ще го отключите щом започнат надписите.


Commentary Mode Achievement
Ако сте играли играта с активнирани коментари от самото начало, това постижение ще се отключи и то тук.


Trying to Cut Down Achievement
Ако сте следвали помагалото то ще имате по-малко от 20 изпушени цигари в края на играта. Постижението ще се отключи щом минат надписите и се появи екранът с бонусите.


Chain Smoker Achievement
Това постижение е обратно на горното. То изисква от Лорън да изпуше поне 100 цигари. Това си е поне едно половин час работа за Вас. Можете да го постигнете по всяко време на играта. Най-лесно е в апартамента. Ако Лорън пуши цигара я изчакайте да я изхвърли. Кликнете върху пакета с цигари и след това върху запалката. Лорън ще запали нова. Не махайте курсора от това положение. Просто изчакайте 5-6 секуди. Лорън ще захвърли цигарата и Вие просто трябва да кликнете наново. Проблемът е, че постижението се отключва чак по време на финалните надписи. Затова ще е нужно да броите ръчно цигарите, ако искате да не допуснете грешка.


Laugh it Up Achievement
По принцип това постижение можете да отключите още в началото на играта ако знаете тайния код. За целта Ви е нужна само снимката на Джоуи. Щом приключите играта обаче, ще можете да разгледате екстрите от четирите снимки, които направихте (за Shutterbug постижението). Кликнете върху първата (автоматично ще се изпише тайния код). След това влезте вътре в нея и изберете първата опция Voiceover Bloopers. Това ще отключи въпросното постижение.

List
Stories