След като гледах клипа към новата песен на Blutengel Dancing in the Light преди около месец, бях сравнително негативно настроен към предстоящия нов албум. Въпросната песен не ми направи никак добро впечатление, дори напротив – стори ми се мудна, прекалено поп ориентирана и с глупав текст. След като изминалите две седмици имах възможността да преслушам обстойно новото творение на Крис Пол, мнението ми леко се подобри. Въпреки всичко не мога да кажа, че това е най-доброто, което са правили. Прекаленото поп звучене, което става все по-осезаемо с всеки следващ албум, тук сякаш е достигнало своя връх (не ми се мисли какво ще е в следващия албум). Ето защо силно препоръчвам лимитираното издание, което е на цели три диска и е близо три часа. Именно с него албумът придобива едно коренно различно звучене и стабилизира първата си част.
Първият диск представлява самият нов албум и мисля, че всички фенове на групата, които са харесали предния, ще останат отново доволни. Формулата е ясна – още от същото без нови експерименти или промени. Още по-засилено поп звучене, смесване на мъжки и женски вокали – типичен Blutengel албум. Има няколко песни, които определено изпъкват на фона на останалите – Behind The Mirror, My Nightmare, Pure Life… Но едва ли вече ще се появят силни изпълнения като Bloody Pleasures дa речем.
Вторият диск може да се нарече “експериментален” на фона на самия албум и представлява концептуално свързани инструментални композиции.
Третият диск е изпълнен с песни, които по думите на Пол, не са се вписали в цялостната идея на новия албум. В интерес на истината поне за мене тук повечето песни са с пъти по-добри от тези в Schwarzes Eis. Изпълнения като Our Empire, In The Shadows, че дори и новата версия на Winter of My Life. Не знам каква е била идеята на Пол за новото творение, но аз определено бих разместил местата на първия и третия диск.
И все пак албумът ще се хареса на верните фенове на групата, защото без да предлага нищо ново, Пол прави красива и лесна за асимилиране музика, която може да му спечели дори фенове извън готик средите.
Лична оценка: 5/10