Колкото по-близко се доближаваме до целта, толкова по-желана става тя… Толкова повече желанието се засилва, а с него и раздразнението от неща, които иначе не биха правили кой знае какво впечатление. Остава адски малко време… Съвсем скоро нещата ще се променят коренно. В това спор няма.
Честно казано вече едва издържам там. Самият въздух в стаята ме задушава, увива се около гърлото ми като безпощадна змия и не ми позволява да си поема дъх. Колкото повече седя там, толкова по-лошо ми вляае. Нямам търпение да се откъсна от гнусните малки забележки, които се сипят на килограм; от детинското поведение, което ме подлудява; от невъзможността за смислен диалог, който да не завършва с каране и обиди. Скоро… много скоро… Искрено се надявам всичко да се промени… и то за добро. Просто си нямат идея колко много искам да се махна от там.
Последните няколко дни са като в кошмар. А болестното ми състояние само влошава нещата, подпомогнато от първия уикенд от много време, в който прекарах в нас без да излизам никъде (нито петък вечер, нито събота). Но поне успях да опаковам всички книги и повечето от бумагите и кутиите в големи кашони (които отново породиха непристанни малоумни забележки и хапливи коментари), чакащи да бъдат отнесени. Другата седмица се надявам всичко да е готово и последната седмица от месеца да подреждам и подготвям мястото за живеене 🙂
Две години вече минаха почти от както идеята се зароди… Но след последната ми приятелка (която не беше от Пловдив и с която вече не сме заедно де) зародишът започна да напъва и да се превръща в реална идея, плачеща за реализация. И сега, на крачка от превръщането на самата идея в реалност, едва се сдържам вече. Имам чувстото, че преди да се изнеса от нас, ще разбия носа на малкото изчадие. Просто за свое собствено егоистично удоволствие.
А дотогава… дишай! 🙂

PS: Един кратък и бърз ъпдейт… Сега видях, че вчера съм направил 91 уникални посещения, което е рекорд за момента. Вярно, че доста от тях са на ботове, но… Едно 40-50 са на реални човечета, било то от topbloglog, било от гугъл или някоя друга търсачка. А това не е малко за моя блог и малкото посетители, които имах преди хехе 🙂 Започвам да гоня трицифреното уникално число :ДДД Данке 🙂