Това всъщност е комбинация от предните три вечери, но тези дни имам адски много работа и не ми оставаше време да напиша нещо…

Pathology (2008)

Филмът разказва за група студенти, които учат за съдебни лекари и… са решили да си поиграят като убиват хора и после се опитват да познаят как е била умъртвена жертвата.
В главната роля се изявява познатия от Heroes сериала Мило Вентимиглия. Това, което ми хареса в този филм, беше идеята за въпросната смъртоносна игра и хладнокръвието, с което героите приемаха нещата. Макар, че едно е да режеш всеки ден трупове и да разглеждаш вътрешности, но друго е да убиеш и после да разискваш направеното. Повечето персонажи са доста надменни и високомерни, което предполагам е била и целта. Доста наблягат и на самите “дисекции” на телата. Филмът не е чак толкова зле, а и друго хубаво е, че тук няма главен герой, които да ви стане симпатичен. Всички те си имат тъмна страна и са зли дълбоко вътре в себе си, независимо какво показват на повърхността.
Лична оценка: 6/10

The People Under The Stairs (1991)

Не мога да кажа, че Уес Крейвън ми е особено приятен като режисьор, макар и да има няколко добри филма за гърба си. Този също не е връх във филмовото изкуство, но за разлика от предния, който гледах – Deadly Friend – този поне гради някаква атмосфера и не отегчава зрителя.
Историята се върти около малко чернокожо момче, което иска да помогне на майка си като намери достатъчно пари, за да платят наема (иначе остават на улицата). За целта той и още двама души влизат с взлом в къщата на откачени брат и сестра, за които се знае, че са богати, и не могат да се измъкнат от там. И чернокожото момче трябва да се пребори с ужасяващата тайна, която се крие в тази къща.
На моменти филмът а малко забавен отколкото страшен, но пък двойката брат-сестра са изиграни доста добре като откачени психопати, които са готови на всичко, за да постигнат целта си. Момчето се съюзява с мнимата им и наплашена до смърт дъщеря, за да спаси кожата си и да намери парите.
Става за гледане, но не предлага кой знае колко напрежение или стряскане.
Лична оценка 4/10

Invasion of the Body Snatchers (1978)

Римейк на класически филм от 1956, който има още два опита – 1993 и 2007 (последното с Никол Кидмън в главната роля). Не съм гледал нито един от другите три филма, а и нямам особено намерение. Този филм ми беше изключително скучен от началото до края и не знаех как да се завъртя на стола, че да се наместя по-удобно докато свърши. Актьорската игра си беше перфектана, но действието се точеше толкова бавно и мудно за двучасова лента, че чак дразнеше. Поне финалът, който си беше логичен, ми хареса :Д
Лична оценка: 3/10

Mermaid Forest (高橋留美子劇場 人魚の森) (2003)

Според древна японска легенда, който яде от плътта на русалка, ще живее вечно. Но плътта на русалката е и силна отрова, която може да уби човек или да го превърне в ужасно чудовище. Юта обаче е ял и е оцелял и сега броди по света в търсене на друга русалка, която да ми каже как може да заживее като преди.
Анимето се върти около главния герой и Мана, която той спасява в първите две серии. Двамата са безсмъртни и в своето пътешествие се сблъскват с други себеподобни, които обаче по един или друг начин са покварени – били то завист, алчност, лудост. Не е лесно да живееш сам в продължение на векове и да криеш мрачните си тайни. Това е едно аниме без реален край, което може да продължава докато авторите могат да измислят приключения за двамата главни герои. Но явно са решили да се ограничат до 13 епизода. Разказ за любов, предателство, взаимоотношения, завист, смърт… Има си всичко, което да го направи интересно и да държи вниманието на зрителя. А и 13те му епизода го правят идеално, че да свърши точно преди да доскучае :Д
Лична оценка: 5/10

Fear Itself Episode 6: New Year’s Day (2008)

Шестата серия на наследник сериала на Masters of Horror е режисирана от Дарън Лин Босман, който е отговорен за Убийствен пъзел 2 до 4 включително. И мога да кажа, че това е една от най-силните серии до момента. Като цяло е зомби филм, който разказва за младо момиче и нейните перипети около нощта на нова година. Действието паралелно следи първите часове от първи януари и последните от 31ви декември. Прекрасно заснета серия, която представя един мрачен и паникьосан свят след избухването на завод за опасни химикали. Но и краят му придава един неподправен чар, обяснявайки странните действие на останалите герои по време на серията, както и някои събития.
Просто си личи, че този човек знае как да заснеме филм, който да държи в напрежение и да изненада накрая. Евала! 🙂
Лична оценка: 8/10