Shutter (2008)

Поредният от започналата с The Ring драма да се правят римейкове на успешни азиатски хоръри. И най ми е чудно защо действието все трябва да се развива в Япония, но героите да са американци :Д
По принцип оригиналът е Тайландски, но това не е толкова важно сега. Историята следва горе-долу тази на оригинала. Двойка младоженци, след инцидент на пътя, при който блъскат млада жена, започват да сънуват кошмари и странни “призрачни” фигури се появяват по фотографиите на мъжа. И разбира се всичко опира до отмъщение и минало, което не прощава.
И макар този филм да има някаква атмосфера (като изключим малоумния финал без всякакъв смисъл от страна на главния герой), той е на светлинни години от предшественика си четири години по-рано. Просто американската версия не може да накара зрителя да подскача от страх както го правеше тайландската. Става за гледане, но човек не трябва да подхожда с големи очаквания.
Лична оценка: 5/10

Mother of Tears: The Third Mother (2007)

Mother of Tears е третата и последна част от трилогията на Ардженто, която започва с Suspiria и Inferno, и за която той чака близо 30 години, за да приключи. Честно казано никога не съм бил фен на Дарио Ардженто и този филм също не може да ме причисли към хората, които го харесват. Това, което обаче може да се каже е, че не си спестява кървищата, насилието, секса и всичко останало в тези граници. Сцените на насилие са повече от брутални и кръв и черва има в изобилие, както и някои наистина брутални сцени.
Историята се върти около третата и последна “майка”, която, след като бива събудена, всява страх, паника, разврат и смърт сред улиците на Рим. Главната героиня, дъщерята на Ардженто, трябва да се изправи срещу това зло и да го спре преди светът да е потънал в мрак и перверзия.
Но освен сцените на насилие и смърт, май нищо друго няма интересно в този филм 🙂
Лична оценка: 5/10

Lost Boys: The Tribe (2008)

Някой помни ли доста добрата лента на Джоел Шумахер от далечната 1987, която разказваше за двама братя, които попадат на банда вампири и трябва да спасяват кожите си? Продълженито, което излиза директно на видео, меко казано ме изненада. Признавам си, че подходих много скептично към него и очаквах доста голяма боза. Е, не стана точно така.
Историята донякъде повтаря оригинала, но този път имаме брат и сестра и сега вампирите са група сърфисти. Героят на Кори Фелдман се завръща като ловец на вампири Едгар Фрог, за да помогне на младежите да се изправят срещу злото.
Съвсем нормален филм за вампири, които не се опитва да представи нещо ново, а просто лежи на лаврите на своя по-стар батко и се опитва да го имитира. Резултатът е приличен филм, който става за убиване на времето, но нищо повече.
Лична оценка: 5/10

Явно този път са само петици :Д