Като се прибрах снощи от страхотното парти в Пъзела, гледам започнала е нова “щафета”; ставам, набрала е скорост… Та сега, докато си почивам от achievement grinding-a в Counter Strike: Source, реших и аз да се включа. Предният път се получи доста яко, може и този (а и доста рейтинг натрупах :Р).

Изброените няколко филма по-долу не знам до колко са променили живота ми, но поне са оформили вкусовете ми по един или друг начин в определена посока. Не всички, разбира се, но поне повечето. Има няколко, които са си чисто и просто любими филми, запечатали се в ума ми, причината, за което дори не си спомням вече :Д Няма номерация, защото няма да ги класирам. Няма да броя, защото в момента на писане на тези думи дори не знам колко ще изкарам. Колкото се сетя, толкова. Сигурен съм, че след време и други ще изникнат в ума ми, но… Колкото, толкова.

Star Wars

Знам, знам, но шибан факт. Първата трилогия, когато я гледах на VHS касети, с отвратително качество и противен, безчувствен дублаж, се запечата толкова силно, че после, като намерих и малките книжки на Летера, препрочитах и гледах отново и отново (книгата по третата част се разпада страница по страница вече :Д). До някъде може да се каже, че това беше и първият ми досег до такъв тип фантастика (или поне първият, който аз помня). Не съм кой знае колко голям фен и ако правя класация за своите любими филми на всички времена, най-вероятно нито една от трите части няма да попадне там, но… Тук не става дума за най-любими филми.

Hammer’s Dracula

Тук групирам няколко филма в едно, защото често казано дори не помня кой точно беше първи. Хамъровият Дракула беше един от първите ми срещи с вампирите и от тогава се е възпламенила една такава любов… ухууууу ;Д Имах цели три от лентите – Dracula, Prince of Darkness; Dracula Has Risen From The Grave и Scars of Dracula. Както казах, след тези филми започнах много живо да се интересувам от вампири и въобще от ужаси като цяло, макар, че любовта ми ужасите все още не беше чак толкова силна по това време.

Aliens

Все едно ще има изненадани :Д (Примерно, Дринов съм сигурен, че няма да е очаквал да види това тук :Р) Нарочно поставям само втората част, защото точно тя ме запали по поредицата и по самите зверчета като цяло. Все пак за възрастта, в която бях като го гледах, колкото повече, толкова повече (както е казал един велик мислител) имаше къде къде по-голяма сила и тежест от останалите. Дори си признавам, че дълги години не оценявах по достойство тройката, която в началото намирах за доста глупава и слаба :Д
А сега, докато тръпнем в очакване за новата част, ще си полираме яйцето на специалното блу рей издание, докато не се разпадне… и ще си припомняме класиките в перфектно качество.

Predator

Няма как просто. Неизбежно е. Другият филм, който засили любовта ми към филмовите чудовища. Брат ми въртеше касетата до изтъркване на лентата й по няколко пъти на ден ;Д “Хищникът” знаех наизуст реплика по реплика дълго време преди да разбера, че съществуват и пришълци.

Out of Sight

Най-вероятно това ще бъде и най-голямата изненада тук за повечето хора, но… Този филм също дълго време знаех наизуст и все още ми е един от най-любимите евър. Не мога да кажа защо, нито ще се опитвам. Но го обожавам ;Д

Gungrave

Който още не е разбрал, нека поясня. Освен ужасите, другата ми голяма страст са аниметата. И макар да гледам анимета от много години, анимето, което наистина ме запали по жанра, е точно Gungrave. Изгледах го на един дъх и не исках да свършва. Признавам си, че ме е страх да го гледам отново, защото със сигурност няма да ми се стори толкова яко, но… Някой ден може и да се престраша ;Д Няма да се впускам в повече обяснения… Моят ол тайм фейвърит е 🙂

Стига толкова. Както се вижда, моите филми не са кой знае какво, но… аз не съм от хората, които лесно се впечатляват, а и много много не помня какво ми е харесало и какво не от едно време (стар съм вече, паметта ми изневерява ;Д)
Има и още поне една дузина филми и анимета, които мога да спомена, които по един или друг начин са ми направили супер силно впечатление, но… Ще се отклоня прекалено много от темата на поста,а и от друга страна не ми се занимава. Много време отделих и CS:S-ът ме зове :Д

Забравих. Ето тук можете да видите още няколко такива класации, които са къде-къде по-стойностни от моята :Д
Lammoth
Operation Kino
Bungle
One Flew over the Cinema
ticks and crosses on the movie list