Във време, в което ни затрупват религиозни и псевдо-научни предавания, конференции и реклами на най-разнообразни, но обградени от своята кутийка, теми, човек може да се загуби в морето от информация и да поеме по “грешен” път. Казвам го в кавички, защото то няма да е грешно за него и той ще си вярва. Просто е Грешно. Научните тематики от друга страна са сложна материя, която не е достъпна за всеки. Признавам си, че за мен физиката е не по-малко научна фантастика от извънземните например (просто защото не ми стига умствен капацитет, за да я разбера).
Какво все пак би станало ако някой се опита да Ви го обясни по по-лесен и разбираем начин? За какво говоря ли? За ето това:

“Ratio е първият проект на неправи- телствената организация “Еволюционен поглед”. Целта на Ratio е да промотира принципите на научното мислене посредством осигуряване на достъп до атрактивни лектори, които могат да представят идеите си по разбираем начин пред не-научна аудитория.”

Демек пред такива като Вас/Нас. Самото събитие ще се състои на 29ти септември (демек след точно 3 седмици). Ще бъде в рамките на един ден и ще представи на Вашето внимание следните лекции:

Необикновена наука: Въведение в аномалистичната психология
Лектор ще бъде професор Кристофър Френч
Сами ли сме във Вселената?
Лектор ще бъде Владимир Божилов
Съкровищата на геометрията
Лектор ще бъде доктор Сара Сантош
Бозонът на Хиггс или как се ражда масата?
Лектор ще бъде доцент доктор Леандър Литов

Мястото на провеждане ще бъде Младежки театър “Николай Бинев”. Билетите са на цена от 10 лева (7 ако сте студенти) и могат да бъдат закупени от 2 места:
BGbileti.com
Касите на театъра

Но с няколко кратки мои изречения едва ли ще успея да Ви впечатля чак толкова. Затова Ви представям по-обстойна информация за всеки един лектор ето тук. Но като най-важно място, мисля, че би било официалният сайт на събитието. Кликнете на логото по-долу, за да го посетите и да научите всичко, което би Ви било нужно.

Както и самите организатори се изразяват, “желанието ни е Ratio да бъде една първа среща, която вдъхновява любопитство.” Затова елата да се… вдъхновяваме 😉