PrologueПрез годините човек е създал свой навици, механизми които му позволяват да оцелява. Може би най-добре е развил два - да руши и да забравя. Това правел най успешно - разрушавал нещата които му пречели, включително и себе подобните му, а после бързо, бързо забравял стореното, възвръщал душевното си спокойствие и живеел в "хармония" със околния свят. Именно това се случило с града някога известен като Джерусалемс Лот.
Изминаха 17 години откакто града изгоря. Легендите разпространявани от съвременниците на пожара спираха кандидат заселниците. И така дълги години вятъра пееше своята самотна песен над руините на някогашното китно градче.
Но поколенията се сменят, а легендите забравят. Привлечени от живописното езеро и красивите хълмове, неколцина заможни предприемачи решиха да изградят градче мечта. Място в което да живеят хора от тяхната класа, място където жените и децата им да живеят на спокойствие далеч от мръсотията и престъпността на големия град.
Получиха разрешение от щатските власти без проблем, защото парите винаги са имали тежката дума. И така за 6 месеца от бившия Джерусалемс Лот остана само малката черква на един от хълмовете. Въпреки, че не е била засегната от пожара, тя бе реставрирана и се превърна в нежно, снежнобяло украшение на града, съвсем в стил на новите му собственици. В нея бе поставен масивен златен кръст, подарък от един от новите жители, бившия епископ на областта. Може би заради черквата или някаква друга неизвестна причина, новият град бе наречен Холи Хилс. За официална дата на основаването му се приема 23 август 1967 година. Население от около 700 души. През една необичайно топла вечер на месец октомври се случи първото значително нещо в новата история на града. Роди се Мери Джейн Джейкъбс, първото дете родено в Холи Хилс, дъщеря на Марк Джейкъбс, един от основателите на града, едва 29 годишен притежател на тютюнева фабрика. Майка й, Лиса Джейкъбс, преди да се превърне в набожна домакиня е печелила конкурс за красота в родния си град - Бостън. Всички смятаха, че малката Мери Джейн е родена под щастлива звезда, една от онези които ярко светеха, когато се роди на 15 октомври 1967.Никой не си спомни, че на тази дата изгоря Джерусалемс Лот.
Детството на момиченцето протече спокойно, с много приятели и игри сред красивата природа. По подобен начин течеше живота в града. Имаше само един смъртен случай - фалирал банкер се самоуби като се удави в езерото. Когато бе на 10 години Мери Джейн постъпи в църковния хор, защото майка й откри, както тя се изразяваше "божествения й музикален талант".
4 юли 1981 бе голяма дата за 13 годишното момиченце - тя щеше да пее като солистка на голямото празненство по случай националния празник. Почти цялото население на Холи Хилс се бе събрало на хълма при черквата в късния следобед. Знатните граждани бяха удобно разположени на пейките в черквата, а останалите бяха насядали на масите близо до тонколоните по които се предаваше речта на епископа. Когато той приключи дългото си и патетично слово последните лъчи на слънцето обагряха небето и осветяваха стъклописите. Тогава към микрофона се приближи Мери Джейн. Дългата й светло кафява коса бе сплетена на плитка, сърцето и биеше лудо, а големите и кафяви очи с трескаво се оглеждаха из тълпата. Тя си пое дълбоко въздух и запя. Хората които чуха тази песен потръпнаха. Това не бе химна на Съединените Американски Щати, това бе нещо ужасяващо, нещо на непознат на простосмъртните език, нещо което караше сърцето да замръзне. Стъклописите се пръснаха на парчета и в черквата нахлу силен вятър които сякаш усили песента.
Обезумели от страх жителите на Холи Хилс побягнаха надолу по хълма. А там, сред прииждащия мрак, проблясваха стотици червени очи.

List
Stories