Shadow LetterТой излезе от огромният басейн. Малки капчици, превърнати в бисери от слънчевите лъчи, се стичаха по тялото му. На входната врата го чакаше икономът му с хавлия в ръка. След като се изсуши той се насочи към просторния хол. Когато мина покрай кухнята усети приятна миризма, Хуанита приготвяше любимата му закуска - бекон с яйца. Но преди това го чакаше един много неприятна работа.
На малката стъклена масичка, пред облицования с черна кожа фотьойл, бяха струпани стотина писма - проклятието на топ моделите и секс символите като него. Те го следваха навсякъде, дори и в тази негова "тайна" лятна вила. Най-лошото бе, че мениджъра му го задължаваше да се отнася с уважение към всичките фенски прояви. Идеята да подхрани камината с тях отпадаше.
Той отегчено посегна към купчината. Лъхна го аромата на синтетични парфюми с задушливата миризма на цветя, плодове и други "зеленчуци". Нямаше смисъл да ги отваря. Знаеше какво пише в тях - "Обичам те", "Аз съм вечно твоя", "Ще те чакам цял живот" и други тиинеиджърски излияния.
Едно писмо обаче прикова вниманието му. От него се носеше тежкия дъх на цигари примесен с фин стар френски парфюм. Въпреки че на плика пишеше "От твоята най-добра приятелка" той се реше да го отвори.
"Здрасти Тед или Тъндър ако предпочиташ.
Сигурно се чудиш от къде знам истинското ти име. Обзалагам се, че сега гледаш умно с прекрасните си тъмно сини очи и си мислиш коя ли съм аз. Коя от многото. Знаеш ли, аз съм до теб от много време и знам много неща.
Помниш ли Пуфи? Малкото кученце което имаше като дете и което изпи разтвора с циан калий, който му даде..."
Да, той помнеше и това го накара да направи гримаса предизвикана от старата болка.
... а катастрофата в която загина баща ти. Той все ти повтаряше да не бърникаш из колата му, но ти беше едно лошо момче. И продължаваш да си.
Знаеш ли, не е хубаво да пребиваш до смърт новата си "приятелка" само, защото ти е казала, че в леглото си кръгла нула..."
По дяволите, от къде беше научила? С мениджъра бяха покрили случая перфектно.
“... Въпреки всичко или поради това ти винаги беше моят любимец. Предполагам че скоро ще се срещнем..."
Във въздуха се носеше миризмата на газ. Той захвърли писмото и се затича към кухнята. Мощна експлозия го отхвърли обратно върху стъклената масичка.
Върху обгорения му труп падна едно разтворено писмо. В долният му десен ъгъл пишеше:

Вечно твоя:
Смъртта

List
Stories