Признавам си, че на този концерт не отидох с каквито и да е очаквания. Особено като знаех, че на следващата вечер ми предстои да слушам Anathema, това беше просто един вид запълване на времето, защото така или иначе нямаше да има какво да правя цяла вечер до влака в седем без пет сутринта.
Може би точно поради тази причина се получи толкова приятен концерт. Направи ме впечатление, че групата изпълни доста парчета от последните си два албума, но явно не й се рискуваше чак толкова с песни от началото на своята кариера. Малкото публика (сигурно нямаше повече от 50 човека в клуба) в този случай беше един огромен плюс поне според мене, защото по този начин групата сякаш беше част от тях и всеки един можеше да почувства отдадеността, с която двамата братя пееха за тях. Съвсем отворено и открито те се шегуваха със себе си между песните и много добре разведряваха атмосферата. Аз, който бях чувал само последните им два албума, както и една компилация с клубни миксове, останах повече от доволен, защото, както вече споменах, направиха солидно количество точно от тези споменати албума (е, исках и Defensless да чуя, но какво пък). Свириха малко над 2 часа (половин час бяха бисовете) и оставиха цялата публика повече от доволна.
На последвалото афтърпарти хората се забавляха, снимаха с групата, говореха си, купуваха си техни дискове и плочи (!) и като цяло прекрасна атмосфера. Чак аз успях да се снимам с вокала, да си поговорим, че и диск си купих, който той лично ми подписа :Д (Какво повече да иска човек :Д)
Както казах, много приятен концерт, който ме остави с доста приятни впечатления от групата като цяло, а и като се има в предвид и колко евтин беше билетът… няма за какво да съжалява човек. Кофти беше, че приключиха нещата малко по-рано от желаното, защото ми се наложи да кисна 45 минути пред гарата докато я отворят и после още два часа вътре до влака за Солун, но това са малки кахъри 🙂
И тъй като сега адски много ми се спи, няколкото думи за снощния концерт на Anathema… утре. Само едно нещо ще кажа за него преди това… GOD DAMN IT! 🙂