Или с други думи за филмите последните две седмици (горе-долу :Д) или поне тези, за които се сетя сега…

1. Alien Agent (2007)
Филмът просто започва от някъде и пак там си свършва. Реално няма начало, нито има край. Добрият извънземен се бори с лошите извънземни и това е. Без идея за сюжет (има някакви наченки там, ама едва ли са били умишлени ;Д). Жалко само за Марк Дакаскос и Били Зейн, които също са под всякаква критика тук. Както и да го погледнем си е слаб филм.
Лична оценка: 2/10

2. Brotherhood of Blood (2007)
Този филм е малко над средното равнище за вампирски филм, като в същото време няма да се хареса на прекалено придирчивите хора. Историята разказва за ловци на вампири, които се опитват да спра архвампир, който се е върнал от света на мъртвите и не прощава на хора и свой. Самият филм е достатъчно напрегнат, защото непрекъснато прескача от миналото в настоящето като по този начин разкъсва достатъчно историята, за да държи зрителя в очакване. Актьорската игра не е нещо особено, но то в подобни нискобюджетни ленти едва ли някой очаква оскарови изпълнения :Д
Лична оценка: 5/10

3. The Vanguard (2008)
Тази английска продукция сякаш се опитва да копира ленти като 28 дни по-късно, но, поне по мое мнение, доста неуспешно. Светът е унищожен от жестока зараза (по-точно провалени експерименти) и хората се превръщат в зомбита. Разбира се има един човек на цялата планета, чиято кръв е спасението. Само не успях да разбера защо имаше толкова много араби, но това не е важно. През първата третина на филма въпросният спасител бяга, скача, трепе със зомбитата и общо взето нищо не се случва. След това се появяват персонажи, които искат да го спасят и такива, които да му видят сметката. Той от глух, към края си чува и говори перфектно :Д Но и това не е толкова важно.
Каквото обаче и да кажа, няма да е особено ласкаво. Просто не ми хареса.
Лична оценка: 3/10

4. Speed Racer (2008)
Гледай си малоумните ужаси, си казвах аз, но защо ли реших, че трябва да послушам брата и да гледам това! Новата лента на братя Уашовски е един от най-кичозните и претрупани филми, които съм гледал последните няколко години. Явно те просто разчитат на лаврите си от Матрицата и са решили, че могат да си позволят експеримент. И макар правен по едноименната анимация на Татсуо Йошида от преди повече от 40 години, тази лента е просто ужасна. Мен лично ме заболя главата и очите докато се сблъсквах с какафонията от цветове, които се изсипваха на екрана (представям си какво им е било на хората в киното)… Ужасно просто!
Лична оценка: 2/10

5. Never Cry Warewolf (2008)
Е това сигурно ще е най-малоумният филм от всички изброени в този пост. Историята разказва за момиче (в ролята родената в България Нина Добрев), което за отрицателно време успява да разбере, че новият й съсед е върколак. След това разбира се трябва да се справи с него преди той с нея. Сцените са ужасни и в по-голямата степен лишени от смисъл, както и връзка по между си. Пълна трагедия просто. А и на Кевин Сорбо кой му е казал, че може да играе :Д Да си се прави на Херкулес и да се бута другаде 🙂
Лична оценка: 1/10

6. The Wizard of Gore (2007)
Римейк на лента от 1970та година филмът разказва за двойка, която иска да научи повече за магьосник, който изпълнява брутални убийства на сцената, след което “жертвата” си е съвсем наред. Но в последствие бива намерена мъртва. Не съм гледал оригинала, но тази версия доста ми хареса. Има си всичко, от което един приличен ужас се нуждае – много кръв и гадости, зловещи персонажи, напрегната атмосфера, неочакван и интересен край. Актьорската игра на Криспин Гловър също е доста добра.
Лична оценка: 6/10

Нещо се отегчих. Другата половина утре 🙂