Продължаваме с третата книга от поредицата за патрулите на Сергей Лукяненко. Не е много ясно дали Инфодар някога ще издадат и четвъртата с твърди корици, но нека за момента се средоточим върху номер 3, а именно “Сумрачен Патрул”.
Историята отново е разбита на 3 на пръв поглед самостоятелни истории, които обаче имат много повече общо по между си отколкото читателят може да предположи. Това обаче става ясно чак към края.
Лично аз страшно много харесвам предните две, начинът на поднасяне на действието, стилът на писане на автора. На моменти философските разсъждения ми идват в повече, но за щастие (мое; нещастие, може би, за други) тук те са сравнително по-малко от предходните части. Причината не е ми е известна, но не ме и вълнува особено. Лукяненко прекарва главните герои през интриги и уж случайни събития, които оказват огромно влияние върху живота им. През цялото време действието Ви държи в напрежение и очаквате какво ще се случи на следващата страница.
Силно препоръчвам поредицата и се надявам рано или късно Инфодар да пуснат изданието с твърди корици и на четвъртата книжка, че не ми се чете от нета 🙂