Dissidia_CoverПредставяне:
Dual Colosseum е специален режим на игра, който се отключва едва след като победите Хаос в Shade Impulse Chapter 4. В началото ще разполагате с два режима за избор – Airship Course и Falcon Course. Отново в самото начало (след като сте победили Хаос, разбира се) ще можете да закупите от PP каталога още два режима на игра – Invincible Course и Lunar Whale Course. Пети бонус режим – Blackjack Course – ще ви бъде предоставен за закупуване при успешно преминаване на Inward Chaos кампанията, която си е толкова сложна, че може и да не стигнете скоро до този режим, но дори и да го направите, едва ли ще сте толкова ентусиазирани да играете.
Всеки един курс от изброените ще ви изправи пред избор на три карти (може и повече, но за целта вижте Jobs и Status картите). Типовете карти биват „Карта на противник”, „Карта със съкровище”, „Статус карта” и „Карта – професия”.
Всеки противник има различно ниво на трудност и дава определен брой медали при победа или отнема някакво количество при загуба. Обикновено курсът приключва при три загуби (освен ако нямате „Статус карта”, която ви увеличава броя на изтеглените карти). След всяка загуба намаляват и слотовете с карти, докато не ви остане само Exit бутончето. Освен стандартните противници, има още два вида „Карта на противник”. Това са „Boss” и “Chaos” картите. Те задължително трябва да бъдат изтеглени когато се появят (ако не го направите, няма да изчезнат, а просто ще си чакат реда) и обикновено са врагове с максимална сила за определения курс, като дават и повече медали от стандартните противници. Както сигурно се досещате, “Chaos” картата ви изправя срещу Хаос, който е или вашият левел (ако сте по-нисък левел от максимума за даден курс – виж по-долу за нивата на противниците), или максимум ниво за курса. Има и „Тайни карти”, при които, ако победите, медалите ви до момента ще бъдат удвоени (много хубава карта, ако имате голямо количество медали… при 3-4 не е особено смислена), но ако загубите, губите половината от спечеленото до сега.
Картите със съкровищата могат да бъдат закупувани само и единствено с медали. Ако нямате достатъчно медали, не можете да закупите дадена карта. Ако се случи, че всички карти са прекалено скъпи за вас, играта автоматично ще ви предложи да си изтеглите нови три (или четири, или пет… зависи дали имате помощни карти, които да увеличават слотовете ви). Има 4-5 съкровища, които се срещат във всеки един курс (като Wind Stone, Lifestone, Transmogridust и различните pebbles). Всички останали неща, които можете да закупите, са уникални за даден курс (колкото по-висок курса, толкова по-редки и ценни съкровищата).
„Статус картите” са четири на брой (или поне аз толкова съм срещнал) и имат само отрицателни ефекти. За тях можете да прочетете в съответната статия.
„Картите – професии” ви помагат в много отношения (стана дума за някои от тях по-горе). Отново пълен списък (или поне се надявам да е такъв) можете да прочетете в статията “Status and Jobs Cards”.
Накратко разликите във всеки един курс:
1. Airship Course – враговете ви са от 1во до 30то ниво.
2. Falcon Course – враговете ви са от 31во до 60то ниво.
3. Invincible Course – враговете ви са от 61во до 90то ниво.
4. Lunar Whale Course – враговете ви са от 91во до 120то ниво.
5. Blackjack Course – враговете ви са от ниво 100 до 150то. (Това си е невъзможният курс :Д)
И като за завършек на представянето на Dual Colosseum-a, ще кажа, че всички предмети, които закупите с медали, получавате чак накрая на курса, а не веднага при закупуването. Освен това всички спечелени медали, които ви останат в края, ще бъдат превърнати в PP точки, като по-високата сложност на курса носи и повече точки за всеки медал.